Зеленський оголосив про створення Українського легіону у Польщі
Зеленський оголосив про створення Українського легіону у Польщі

Зеленський оголосив про створення Українського легіону у Польщі


У Польщі створять легіон для військової підготовки українців, які проживають у різних країнах ЄС.


У Польщі буде сформовано добровольчий військовий підрозділ під назвою Український легіон. До його складу зможуть вступити громадяни України, які перебувають на території ЄС. Про це президент Володимир Зеленський під час пресконференції з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском у Варшаві в понеділок, 8 липня.
 
Глава держави зазначив, що домовленість про формування та підготовку такого підрозділу було закріплено у двосторонній угоді про безпеку.
 
“У нас дуже позитивний досвід українсько-польсько-литовської бригади, і на основі такого досвіду ми дамо саме громадянам України, які зараз перебувають у Польщі, Литві, інших країнах ЄС можливість добровільно приєднатися до оборони України”, – сказав Зеленський.
 
Президент додав, що підрозділ тренуватиметься на території Польщі, його оснащенням займуться союзники.
 
“Кожен громадянин України, який вирішить бути у легіоні, зможе підписати контракт із ЗСУ. Зараз наші команди опрацюють усі нюанси цієї пропозиції”, – додав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні Україна та Польща підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між країнами. 

Україна та Польща розроблюють механізм, в межах якого польська протиповітряна оборона буде збивати російські ракети та дрони.



Теги за темою
Володимир Зеленський Польша
Джерело матеріала
loader
loader