З «Охматдиту» евакуювали понад 600 пацієнтів, 100 з них в інші лікарні - Ляшко
З «Охматдиту» евакуювали понад 600 пацієнтів, 100 з них в інші лікарні - Ляшко

З «Охматдиту» евакуювали понад 600 пацієнтів, 100 з них в інші лікарні - Ляшко

З Охматдиту евакуювали понад 600 пацієнтів, 100 з них в інші лікарні, 50 осіб поранено, з них - 7 дітей.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо понад 50 поранених, з них двоє медпрацівників тяжко поранені, 40 медпрацівників зазнали різного ступеня тяжкості поранень. Зараз ми чітко знаємо про 7 поранених діток, їх життю нічого не загрожує.... Ми евакуювали понад 600 пацієнтів, понад 100 в інші заклади охорони здоров'я",- сказав Ляшко.

Міністр повідомив, що внаслідок обстрілу загинула лікарка відділення діалізу Світлана Лук'янчук, яка допомагала евакуювати пацієнтів, які були на діалізі.

Він поінформував, що внаслідок атаки пошкоджено 4 лікувальних і один адміністративний корпус лікарні.

Головною задачею, за його словами, було забезпечити евакуацію пацієнтів, які перебували на апаратах життєзабезпечення в умовах, коли в лікарні були відключені електропостачання, кисень з вимог безпеки.

Він зазначив, що пацієнтів було евакуйовано в реанімаційні відділення, у відділення, де надається онкогематологічна допомога, нейрохірургічна. Зокрема пацієнтів Охматдиту прийняли Національний інститут раку, Інституту нейрохірургії НАМН, інші медзаклади міста.

Також лікарі Охматдиту супроводжують евакуйованих пацієнтів і контролюють їх стан і перебіг лікування. Укрзалізниця допомагає з розвезенням пацієнтів, які приїхали на планове лікування, але ще не приступили до нього.

За словами Ляшка, основне терапевтичне та хірургічне лікування перенесено на базу двох обласних лікарень. Про те, куди звертатися за цією меддопомогою, буде повідомлено окремо.

Наразі триває оцінка збитків керівниками всіх підрозділів, відділень лікарні.

Загалом в лікарні перебувало на лікуванні близько 700 пацієнтів.

Теги за темою
Обстріл
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader