8 сигналів організму, що свідчать про відмову від сиру: думки експертів
8 сигналів організму, що свідчать про відмову від сиру: думки експертів

8 сигналів організму, що свідчать про відмову від сиру: думки експертів

Що може бути краще за піцу "4 сира" або сирного асорті до вина? Хоча сир є популярним інгредієнтом серед багатьох улюблених страв, але важливо споживати його в міру, оскільки він може мати високий вміст жиру та натрію. 

Зокрема, деякі дослідження пов’язують надмірне споживання сиру з ризиком розвитку хронічних захворювань, тому фахівці радять обмежувати його кількість та обирати менш жирні сорти. В Eat This, Not That! поділились неймовірними поточними ефектами відмови від сиру його перевагами для здоров’я. 

Покращення тону та текстури шкіри 

Доведено, що молочні продукти можуть підвищувати рівень інсуліну, що призводить до надлишкового вироблення шкірного сала, яке сприяє появі акне. А тому, зменшення споживання молочних продуктів, включаючи сир, може позитивно вплинути на стан шкіри.

Зменшення здуття 

Під час проблем із травленням можуть виникати здуття живота. Розлади шлунку можуть викликати молочні продукти через чутливість до лактози. Це пов'язано з недостатністю ферментів для розщеплення молочного цукру. А тому, обмеження або виключення сиру та молочних продуктів може допомогти уникнути проблеми.

Менше головних болів та мігрені

Сири з високим вмістом амінокислоти тираміну, такі як витриманий чедер, швейцарський, пармезан, блакитні (наприклад, горгонзола) і камамбер, можуть спричиняти мігрені. Якщо ви часто страждаєте від мігрені, вам слід обмежити споживання таких продуктів.

Зниження рівня холестерину 

Сир містить велику кількість насичених жирів, що підвищують рівень шкідливого холестерину, який сприяє утворенню жирових відкладень в артеріях, що збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту. Відмова від сиру може допомогти контролювати рівень холестерину і зменшити ризик серцево-судинних ускладнень. 

Схуднення 

Споживання сиру може заважати схудненню через високий вміст калорій, жиру, цукру і натрію. Хоча часткове обмеження сиру може допомогти контролювати вагу, але важливо не виключати його повністю з раціону, а замінювати на менш жирні альтернативи.

Зниження ризику розвитку раку

Зменшення споживання сиру та молочних продуктів може знизити ризик раку через менший прийом казеїну, що міститься у молоці. Казеїн може сприяти росту пухлин деяких видів раку, включаючи рак передміхурової залози та рак молочної залози, особливо при високому споживанні сиру.

Зменшення запалення 

Молочні продукти можуть містити добавки, консерванти і гормони, які сприяють запаленню. Для тих, хто не готовий повністю виключати сир зі свого раціону, може обирати менш модифіковані варіанти з меншою кількістю добавок.

Екологічний спосіб життя 

Виробництво сиру потребує великих земельних площ та значної кількості води, що може сприяти викиданню метану в атмосферу. Саме тому, відмова від сиру може позитивно вплинути не тільки на здоров'я, а й на планету.

РанішеOBOZ.UA розповів, про найкращі нежирні сири для схуднення. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader