Не вистачає всіх поживних речовин: недоліки веганської дієти
Не вистачає всіх поживних речовин: недоліки веганської дієти

Не вистачає всіх поживних речовин: недоліки веганської дієти

Останніми роками веганська дієта набуває популярності. Зокрема, такий спосіб життя має низку переваг зокрема, таке харчування може покращити здоров'я серцево-судинної системи. Проте й існують певні недоліки.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він наголосив, що існують певні поживні речовини, які складно отримати в достатній кількості лише з рослинних джерел. 

Поживні речовини, яких може не вистачати у веганській дієті

Вітамін В12

До симптомів вітаміну належать втома, слабкість, анемія, неврологічні проблеми. Загалом В12 міститься у продуктах тваринного походження.

Кальцій

Містить у молочних продуктах. До симптомів дефіциту відносяться остеопороз та переломи кісток.

Омега-3 жирні кислоти

В основному омега-3 жирні кислоти зустрічаються в рибі. Симптоми дефіциту – когнітивні проблеми, сухість шкіри, біль у суглобах.

Білок

Міститься у багатьох рослинних продуктах, проте лише цим важко задовольнити щоденні потреби. До симптомів дефіциту відносяться втома, ослаблена імунна система.

Цинк

Цинк на рослинній основі засвоюється гірше, ніж з продуктів тваринного походження. Симптоми дефіциту – ослаблена імунна система, гірше загоєння ран.

Йод

Йод міститься у морепродуктах та молочних продуктах. Тоді як рослинні джерела обмежені.

Вітамін К2

Міститься у продуктах тваринного походження. При дефіциті може виникнути підвищений ризик остеопорозу та серцево-судинних проблем.

Холін

Зустрічається у продуктах тваринного походження. Симптоми дефіциту – дисфункція печінки, когнітивні проблеми.

Таурин

Міститься в продуктах тваринного походження, особливо м'ясі та морепродуктах. При дефіциті виникають серцево-судинні проблеми, порушення виробництва жовчної солі.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як провести детоксикацію.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader