"Не такі тривалі": українцям пообіцяли покращення з відключеннями світла
"Не такі тривалі": українцям пообіцяли покращення з відключеннями світла

"Не такі тривалі": українцям пообіцяли покращення з відключеннями світла

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про очікуване покращення ситуації в енергетичній системі країни в другій половині липня. Про це він заявив під час чергового засідання Кабінету Міністрів.

За словами Шмигаля, наразі ситуація в енергетиці залишається "надзвичайно складною". Українці продовжують стикатися з погодинними відключеннями електроенергії через наслідки масштабних ворожих обстрілів та спекотну погоду.

"У двадцятих числах липня ми розраховуємо на покращення ситуації. Завершаться ремонтні роботи на деяких об'єктах генерації, що збільшить потужність в енергосистемі. Таким чином, відключення будуть не такими тривалими", - зазначив очільник уряду.

Шмигаль також розповів про комплекс заходів, розроблений Кабміном для стимулювання громадян та бізнесу до енергетичної стійкості. Частина цих механізмів вже запущена, а повноцінна реалізація очікується не пізніше 25 липня.

"Очікуємо, що не пізніше 25 липня усі ці механізми запрацюють на повну силу", - наголосив прем'єр-міністр.

Варто зазначити, що енергетична система України продовжує зазнавати атак з боку російських військ. Нещодавно було повідомлено про сьомий за три місяці напад на теплоелектростанцію ДТЕК.

Раніше президент України Володимир Зеленський анонсував рішення, які "зроблять більш надійним проходження опалювального сезону". Проте деталі цих рішень поки не розкриваються.

Теги за темою
Денис Шмигаль
Джерело матеріала
loader
loader