"Дуже хочеться рішень, які повернуть безпеку": Зеленський озвучив очікування від саміту НАТО у Вашингтоні. Відео
"Дуже хочеться рішень, які повернуть безпеку": Зеленський озвучив очікування від саміту НАТО у Вашингтоні. Відео

"Дуже хочеться рішень, які повернуть безпеку": Зеленський озвучив очікування від саміту НАТО у Вашингтоні. Відео

Незважаючи на те, що реакція світової спльноти на обстріл дитячої лікарні "Охмадит" з'явилась практично одразу, президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що відповідна реакція буде і від партнерів України на саміті НАТО у Вашингтоні. Маються на увазі рішення щодо підсилення протиповітряної оборони України і взагалі підсилення українських захисників.

Про це сказав президент ввечері 9 липня, підводячи підсумки дня. За словами Зеленського, простого засуджування російськиї військових злочинців мало – потрібні реальні дії.

"Я дякую лідерам, країнам – усім, хто вчора й сьогодні засудив російський терор. Ми цінуємо вашу підтримку, друзі! Ми на телефоні – ми працюємо з партнерами зараз, щоб ніхто не мовчав. Щоб всі засуджували. І дуже хочеться, щоб всі діяли. Щоб були саме ті рішення, які повернуть безпеку. В тому числі рішення тут, у Вашингтоні, тут, на саміті НАТО", – зазначив президент.

Він уточнив, що зараз у США українська делегація разм з ним "б’ється" як за більшу кількість ППО для України, так і за літаки для українських захисників. 

"Я впевнений, що буде. Б’ємося за більшу кількість літаків. F-16. Ми боремося, щоб були. Б’ємося за додаткові гарантії безпеки для України – а це зброя й фінанси, політична підтримка. Б’ємося за необхідні рішучі дії Америки та Європи – те, що зміцнить наших воїнів", – сказав Зеленський.

Окремо президент підкреслив, що наразі знаходиться на постійному зв’язку з урядом країни, і пообіцяв, що влада відновить "Охматдит".

"Є перше рішення – 100 мільйонів гривень на підтримку "Охматдиту". Буде ще 300 мільйонів. Будуть і інші рішення і для Києва, і для міст Дніпровщини, і Донеччини – усіх обов’язково ми підтримаємо. Всім дітям, усім сім’ям – усім, хто постраждав, допоможемо", – пообіцяв він.

8 липня Росія атакувала лікарню "Охматдит" у Києві. Внаслідок обстрілу зруйновано токсикологічний корпус та пошкоджено центральний.

Російські терористи влучили в корпус, де діти отримували діаліз. Також внаслідок обстрілу зруйновано відділення реанімації.

Як повідомляв OBOZ.UA, окрім зазначених 100 млн грн, які уряд виділяє із резервного фонду держбюджету на саму лікарню, окремо кожній постраждалій сім'ї разом із ЮНІСЕФ нададуть допомогу в розмірі 10,8 тис. на кожного члена сім'ї.

Клініка буде відбудована повністю, а роботи розпочинаються невідкладно, хоча проєкт відновлення ще не затверджено, стверджують у Кабміні.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader