Найважливіші продукти з корисними мікроелементами, що допоможуть схуднути
Найважливіші продукти з корисними мікроелементами, що допоможуть схуднути

Найважливіші продукти з корисними мікроелементами, що допоможуть схуднути

Багато поживних речовин, які вже містяться в їжі, є одними з найпотужніших засобів для схуднення. Тому не варто шукати дорогі, екзотичні продукти, якщо ви ставите собі за мету боротьбу із зайвими кілограмами.

Дієтологи назвали деякі з найефективніших — і найважливіших — джерел їжі з корисними мікроелементами, які можуть допомогти вам схуднути. Про це йдеться у матеріалі видання Eat This Not That.

Мононенасичені жири

Ці корисні жири варто вживати для зміцнення серця, адже вони підвищують ситість і запобігають здуття живота. Як показують результати дослідження, учасники, які їли половину свіжого авокадо під час обіду — багатого на олеїнову кислоту, одного з найкращих джерел мононенасичених жирів — повідомили про зниження бажання їсти на 40 % протягом кількох годин після цього. Найкраще джерело - авокадо, яловичина, вирощена на травах, оливкова олія першого віджиму, кокосова олія та темний шоколад.

Кальцій

Цей мікроелемент не тільки корисний для кісток, але також може допомогти вашому тілу спалювати більше — і накопичувати менше — жиру. Адже цей мінерал допомагає перетворювати жирні кислоти в енергію, а також забезпечує правильну роботу нашого інсуліну, який регулює рівень цукру в крові.

Вітамін С

Нерідко люди роблять неправильний вибір їжі, перекушують пізно ввечері та вибирають закуски з високим вмістом вуглеводів. У свою чергу вітамін С є антиоксидантом, який допомагає людям справлятися зі стресовими ситуаціями. Доведено, що рівень кортизолу, так і артеріальний тиск швидко знижувалися у тривожних людей, які отримували добавки вітаміну С. Серед джерел - червоний перець, полуниця, апельсини та капуста.

Селен

Цей мікроелемент не тільки є ключем до підтримки належного здоров’я щитовидної залози, але й допомагає захистити залозу від запальних побічних продуктів вироблення гормонів щитовидної залози. Дослідження свідчать про те, що прийом 80 мікрограмів селену на день — приблизно стільки, скільки ви знайдете лише в одному бразильському горісі — допомагає зменшити антитіла проти щитовидної залози. Серед продуктів зверніть увагу на тунець, креветки, тріску, насіння гірчиці та птицю.

Вітаміни групи В

Ці вітаміни допомагають регулювати ферменти, які наш організм використовує для отримання енергії з їжі. Крім того, він також допомагає метаболізувати наші два основні джерела енергії: жири та вуглеводи. А результати досліджень виявили зв’язок між тими, хто має надмірну вагу або страждає ожирінням, із низьким рівнем вітаміну B1 і B12. Вітамін B1 міститься в насінні соняшнику, квасолі, горосі та вівсі; В2 в соєвих бобах, зелені буряка, шпинаті, йогурті та грибах криміні; і B12 в сардинах, яловичині, тунці, сирі, молоці та яйцях.

Цинк

Нерідко люди з дефіцитом цинку часто страждають від ослабленої імунної системи та втоми, оскільки цинк необхідний для виробництва шлункової кислоти, яка допомагає розщеплювати жири та білки. Мало того, ті, хто має низький рівень цинку, не виділяють достатньо інсуліну (гормону, який сприяє нашому метаболізму глюкози), що може ще більше знизити рівень нашої енергії та спонукати нас їсти більше. Нагадується, що устриці є чудовим джерелом цинку разом з яловичиною, сочевицею, нутом, індичкою та кіноа.

Ґаллат епіґаллокатехіну (EGCG)

Цей антиоксидант міститься майже виключно в зеленому чаї. Було виявлено, що EGCG одночасно посилює ліполіз (розщеплення жиру), блокує адипогенез (утворення жирових клітин) і посилює термогенез (виробництво тепла за рахунок спалених калорій). А ті, хто пив зелений чай, мали майже на 20 відсотків менше жиру в організмі, ніж ті, хто його не пив. Найкраще джерело - зелений чай.

Триптофан

Відомо, що коли ви виконуєте силові тренування, ваше тіло нарощує м’язову масу, а для її нарощування вашому тілу потрібен час для відпочинку та відновлення, і немає кращого способу зробити це, ніж сон. Багато продуктів є джерелами амінокислоти триптофану: попередника серотоніну, який перетворюється на мелатонін, щоб стимулювати сон. Найкращі джерела, щоб спробувати переключити сон, це яйця, сир, молоко, ананас, банани, насіння соняшнику, тофу та індичка.

Раніше OBOZ.UA опублікував список нецитрусових продуктів, які містять вітамін С.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader