Україна та Румунія підписали угоду про гарантії безпеки
Україна та Румунія підписали угоду про гарантії безпеки

Україна та Румунія підписали угоду про гарантії безпеки

Президент України Володимир Зеленський та його румунський колега Клаус Йоханніс у четвер, 11 липня, підписали угоду про співпрацю у сфері безпеки між країнами. Про це повідомляє Офіс президента.

- Румунія передасть Україні систему Patriot, підтримуватиме нашу країну з такою самою динамікою, що й протягом 2022-2024 років, а також сприятиме максимально швидкому транзиту всієї необхідної техніки своєю територією до України. Особливістю цієї угоди є конкретні пункти співробітництва щодо зміцнення безпеки у Чорноморському регіоні. Румунія допомагатиме Україні у розмінуванні Чорного моря та надаватиме підтримку через інструменти ЄС та НАТО, - розповіли у представництві українського президента.

Бухарест також допомагатиме навчальному центру F-16 для підготовки українських пілотів та надаватиме підтримку оборонній промисловості нашої країни. Крім іншого, у документі є блоки в угоді щодо розвідки та контррозвідки, кібербезпеки, інформаційної безпеки, гуманітарного розмінування, санкцій, відновлення та відбудови України.

  • 27 червня Зеленський під час свого візиту до Брюсселя підписав угоди про безпеку з ЄС, Естонією та Литвою.
  • Україна підписала угоду про двосторонні угоди щодо безпеки вже з 23 країнами.
Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader