Заїдаєте стрес і полюбляєте булки: як змінити своє життя, щоб не доводилося постійно худнути
Заїдаєте стрес і полюбляєте булки: як змінити своє життя, щоб не доводилося постійно худнути

Заїдаєте стрес і полюбляєте булки: як змінити своє життя, щоб не доводилося постійно худнути

Якщо ви не відпочиваєте після роботи і не знімаєте стрес, рано чи пізно цей шлях приведе вас до поганого самопочуття і зайвої ваги.

Спробуйте кілька різних тактик і подивіться, що вам найкраще підходить. Заняття йогою, зустрічі з друзями та відключення від технологій на вечір – все це варте того, щоб спробувати, радить Eat This Not That. Також варто звернути увагу і на інші свої звички.

Нерегулярне харчування

Нерегулярний графік харчування може порушити ваш метаболізм. Дослідження Університету Джона Мурса в Ліверпулі виявили, що жінки, які коливалися між низькокалорійними та висококалорійними стравами, були менш задоволені своїм тілом, ніж ті, чиї тарілки містили однакову кількість калорій від їжі до їжі

Занадто сувора дієта

Це рецепт катастрофи. "Коли мої клієнти відчувають, що час від часу не можуть насолоджуватися чимось приємним, у них часто виникає тяга, яку важко ігнорувати", — каже Лія Кауфман, MS, RD, CDN, зареєстрована в Нью-Йорку дієтолог.

Тримання заборонених продуктів на кухні

"Незалежно від того, чи йдеться про морозиво, печиво, цукерки, чіпси чи інші продукти, просте знання того, що ваші тригерні продукти знаходяться на кухні чи в офісі, може зірвати будь-яку програму здорового харчування", — каже Крістін М. Палумбо, MBA, RDN, FAND, Чикаго зареєстрований дієтолог і консультант з питань харчування.

Захоплення буликами і булками

Коли справа доходить до хліба, бубликів і навіть макаронних виробів, вибір цільного зерна замість рафінованого допоможе підтримувати рівномірний рівень цукру в крові, сприяючи підтримці ваги та схудненню, надаючи вам більш молоду фігуру.

Заїдання стресу

Коли виникають стресові ситуації, відкривши банку газованої води, може здаватися, що все буде добре. Але ми знаємо краще, а тепер і ви теж: люди, які випивають лише дві банки газованої води щодня, утричі частіше страждають від депресії та тривоги порівняно з тими, хто п’є менше, показало дослідження Американського журналу громадської охорони здоров’я.

Нічні прийоми їжі

Згідно з дослідженням у журналі Cell Metabolism, нічне голодування, тобто раннє закриття кухні, може допомогти вам схуднути, навіть якщо ви їсте більше їжі протягом дня. Дослідники посадили групи мишей на дієту з високим вмістом жиру та калорій протягом 100 днів. Половині з них дозволяли їсти протягом ночі та дня на здоровій, контрольованій дієті, тоді як інші мали доступ до їжі лише протягом восьми годин, але могли їсти все, що хотіли. Результат 16-годинної заборони їжі? Миші, які голодували, залишалися худими, тоді як миші, які годували цілодобово, страждали на ожиріння, хоча обидві групи споживали однакову кількість калорій.

Ігнорування порад

Читаючи це, ви вже формуєте звички, які можуть допомогти вам скинути кілограми. Коли канадські дослідники надіслали поради щодо дієти та фізичних вправ понад 1000 людей, вони виявили, що одержувачі почали харчуватися розумніше та включити більше фізичної активності у свій розпорядок дня. Не дивно, що звички тих, хто не отримував, не змінилися.

Безплатна їжа у ресторанах

Хлібні палички, печиво, чіпси та сальса можуть бути безкоштовними в деяких ресторанах, але це не означає, що ви не платите за них. Щоразу, коли ви їсте одну з безкоштовних хлібних паличок або печиво, ви додаєте до своєї страви додаткові 150 калорій. З’їжте три за вечерю, і це 450 калорій.

Раніше OBOZ.UA розповідав про 10 простих звичок,які допоможуть втрачати вагу, не напружуючись.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader