Зеленський прокоментував очікування від НАТО, постачання озброєнь, дії Орбану та питання ударів по РФ
Зеленський прокоментував очікування від НАТО, постачання озброєнь, дії Орбану та питання ударів по РФ

Зеленський прокоментував очікування від НАТО, постачання озброєнь, дії Орбану та питання ударів по РФ

Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання на швидке запрошення та подальше членство України в НАТО після саміту Альянсу у Вашингтоні.

Про це він заявив на спільній пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

"Я думаю, що наступним кроком буде запрошення, а потім членство. Зрозуміло, що нас не буде в НАТО, поки війна не буде закінчена в Україні. Але я сподіваюся, що ми переможемо", - зазначив український лідер.

Зеленський наголосив на важливості розглядати вступ України до НАТО як взаємовигідний крок: "Я думаю, це успіх для нас обох. Ми зміцнюємо НАТО. У нас сильна армія. І ми боремося проти цього тирана Путіна".

Президент також підкреслив, що для України на даний момент конкретним успіхом є отримання систем протиповітряної оборони, таких як "Патріот" та "IRIS-T". Він наголосив на необхідності прискорення їх поставок.

"Зараз, у межах цього саміту НАТО, ми маємо конкретні успіхи і важливі для нас, важливі для наших дітей, важливі рішення. Насамперед, ми цінуємо рішення щодо ППО, п'яти батарей для України і десятків інших систем. І ми очікуємо, що вони будуть поставлені якнайшвидше, щоб можна було зберегти якомога більше життів наших людей", - заявив Зеленський.

Глава держави також торкнувся теми можливості завдавання ударів по території Російської Федерації. "Якщо вони нападають на нас, б'ють по нашій лікарні, то у мене є безумне питання - чому ми не можемо вдарити у відповідь", - зазначив він, додавши, що для перемоги України партнерам необхідно зняти всі обмеження. І щодо цього є позитивні сигнали

Зеленський прокоментував також "миротворчі місії" угорського лідера Віктора Орбана:

"Мені невідомо, куди він далі поїде. Можливо, знову до України. Але з усієї поваги до всіх країн, не всі лідери можуть вести перемовини, потрібно мати певні повноваження і силу для цього", - сказав президент.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader