Як обмежити себе у солодкому. Дієтологиня дала просту пораду
Як обмежити себе у солодкому. Дієтологиня дала просту пораду

Як обмежити себе у солодкому. Дієтологиня дала просту пораду

Для прийому солодощів у родині варто організовувати окремі походи до магазину чи закладів харчування, так як вдома зберігати солодке не бажано. Про це в інтерв'ю Раміні Есхакзай розповіла нутриціологиня Катерина Крупкіна.

«Раджу батькам не тримати вдома солодке – це має бути цілий акт, або ми збираймося і їмо його десь, або йдемо в магазин. Ми з донькою разом готуємо печиво. Вона сама готує, додає всі інгредієнти, я пояснюю, що цукор – лише енергія й не має таких позитивних властивостей, як яблучко, на приклад. Немає демонізації їжі, немає поганого», – пояснила нутриціологиня. За її словами, саме так дитина починає аналізувати інформацію про продукти на харчування в цілому.

Також Крупкіна розповіла, як зрозуміти, чи має людина розлади харчової поведінки.

«Зрозуміти, чи добре ставишся до свого тіла, чи є зацикленість на їжі, чи є почуття провини, коли ми поїли, чи обмежуєте себе у харчуванні, щоб утримати якусь конкретну вагу, чи позбавляється людина їжі, яку спожила у будь-який спосіб завдяки препаратам. І якщо є симптоми, треба йти до фахівця, адже часом є цілий мікс симптомів, і з цим має розбиратися спеціаліст», – пояснила експертка. Нутриціологиня зауважила, що найголовніше при лікуванні розладів харчової поведінки, це відмовитися від ідеї схуднення, адже якщо вона існує – то ремісія неможлива.

До слова, фахівці назвали ягоду, яка здатна швидко вивести токсини і зайвий цукор з організму. Ягода містить у собі сполуки, що називаються антиоксидантами. Вони допомагають боротися з діабетом, ожирінням, серцевими захворюваннями та раком.

Стало відомо, що дефіцит вітамінів може негативно вплинути на стан здоров’я. Про це повідомляє нутриціолог Юлія Погосян. Недолік вітамінів можна виявити без аналізів. 

Джерело матеріала
loader
loader