Орбан та Трамп обговорили «миротворчу місію» щодо України
Орбан та Трамп обговорили «миротворчу місію» щодо України

Орбан та Трамп обговорили «миротворчу місію» щодо України

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся  з кандидатом в президенти США Дональдом Трампом у Флориді. Під час розмови були обговорені «мирні ініціативи» щодо завершення війни в Україні. Про це написав у соцмережі Х.

- Мирна місія 5.0. Для мене було честю відвідати (колишнього – ред.) президента Дональда Трампа в Мар-а-Лаго сьогодні. Ми обговорили шляхи досягнення миру. Гарна новина дня: він збирається вирішити цю проблему, - написав Орбан.

До цього Орбан відвідав Москву й Пекін, де також обговорював «мирні ініціативи» щодо завершення війни в Україні. З самого початку політичне керівництво ЄС заявило, що Орбан представляє виключно себе та позицію своєї країни і не уповноважений представляти інтереси ЄС.

  • Після візиту до Путіна Орбан написав голові Європейської ради Шарлю Мішелю та лідерам ЄС листа, у якому фактично переказав тези російської пропаганди про "мир для України". 
  • 8 липня Володимир Зеленський заявив, що Орбан не може бути посередником у переговорах між Україною та Росією, оскільки Угорщина не має реального впливу на Володимира Путіна. На думку президента України, такими посередниками можуть бути США, Китай або Євросоюз. 
Теги за темою
Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader