Як яєчний білок впливає на розумову активність спортсменів
Як яєчний білок впливає на розумову активність спортсменів

Як яєчний білок впливає на розумову активність спортсменів

І жовток, і яєчний білок неймовірно корисні для людини. Зокрема, останній містить велику кількість білка, незамінні амінокислоти, які організм не може самостійно виробляти, а тому повинен отримувати з раціону.

Про це повідомили в health. Яєчні білки містять велику кількість вітамінів і мінералів, зокрема, селену, речовини, важливої для функції щитоподібної залози й виробництва ДНК. 

Яєчні білки також є хорошим джерелом рибофлавіну, який важливий для правильного росту та розвитку.

Користь яєчних білків:

Зменшення вісцерального жиру

Згідно з дослідженням, ті хто споживає яєчні білки, зазнає помітного зменшення вісцерального жиру. 

Зниження рівня холестерину

Яєчний білок допомагає знижувати загальний рівень холестерину. Зокрема, щоденне споживання яєчного білка може знизити рівень ЛПНЩ та холестерину у чоловіків з помірно високим рівнем холестерину, потенційно запобігаючи серцевим захворюванням.

Зменшення розумової втоми в спортсменів

Яєчний білок впливає на розумову втому спортсменів. Зокрема, антиоксиданти повʼязані зі зменшенням втоми після тренування. Згідно з дослідженням, ті спортсмени, що вживали добавку яєчного білка, показали значно підвищену антиоксидантну здатність. 

РанішеOBOZ.UA розповів про найкращий суп для спалювання жиру.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader