Як підтримувати рівень магнію в організмі за допомогою харчування
Як підтримувати рівень магнію в організмі за допомогою харчування

Як підтримувати рівень магнію в організмі за допомогою харчування

Якщо ви замислюєтеся над тим, аби підтримувати рівень магнію в організмі на належному рівні, слід пам’ятати про те, що це залежить не тільки від продуктів, які ви споживаєте, але і від місця його походження. Кількість магнію в їжі значною мірою залежить від кількості поживних речовин у ґрунті, на якому вирощується їжа, пояснюють фахівці.

За словами сертифікованих дієтологів, як правило, найбільшими джерелами магнію є горіхи та зелені листові овочі. Спеціалісти зазначають, що є кілька продуктів, які вважаються "чудовими" джерелами магнію, тобто одна порція містить більше 20% DV поживної речовини, йдеться у матеріалі видання Eat This Not That.

Найкращими харчовими джерелами магнію є:

Насіння гарбуза (смажене): містить 156 мг магнію (37% DV) на 30 грамів;

Шпинат (варений): має у собі 157 мг магнію (37% DV) на 1 склянку;

Буряк листовий (варений): насичений 150 мг магнію (36% DV) на 1 склянку;

Бразильські горіхи: містять 107 мг магнію (25% DV) на 30 грамів;

Мигдальне масло: має у собі 89 мг магнію (21% DV) на 2 столові ложки;

Масло кеш'ю: насичене 83 мг магнію (20% DV) на 2 столові ложки.

Ви можете додати більше цих продуктів з високим вмістом магнію до свого раціону, аби переконатися, що отримуєте достатню кількість цієї важливої поживної речовини.

Фрукти з високим вмістом магнію

Як у випадку з овочами, фрукти також отримують магній із ґрунту, на якому вони вирощені. Тому якщо ви хочете збільшити споживання магнію з фруктів, важливо знати, де саме вони були вирощені.

Банан (середнього розміру): містить 32 мг магнію (8% DV);

Авокадо: має у собі 29 мг магнію (7% DV) приблизно на половину середнього плоду.

Риба, м'ясо та молочні продукти з високим вмістом магнію

Також не слід забувати про те, що продукти тваринного походження є чудовими джерелами магнію. Слід не забувати, що низькі концентрації магнію також містяться в деяких молочних продуктах.

Атлантична скумбрія (оброблена): містить 82 мг магнію (20% DV) на 90 грамів – це 20% вашої добової норми.

Куряча грудка: має у складі 35 мг магнію (8% DV);

Молоко 2%: насичене 27 мг магнію (6% DV) на 1 склянку;

Атлантичний лосось (оброблений): містить 26 мг магнію (6% DV) на 90 грамів;

Палтус (оброблений): насичений 24 мг магнію (6% DV) на 90 грамів;

Грецький йогурт (нежирний): містить 22 мг магнію (5% DV) на 210 грамів.

Раніше OBOZ.UA розповів, як приготувати закуски з високим вмістом білку.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader