Аналітики ISW порівняли українські та російські вимоги мирного плану
Аналітики ISW порівняли українські та російські вимоги мирного плану

Аналітики ISW порівняли українські та російські вимоги мирного плану

Вимоги України щодо мирного плану обґрунтовані, у той час як російські вимоги є порушенням міжнародного права.

Про це йдетьсяу звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що Україна продовжує демонструвати свою готовність вести переговори з росією на її власних умовах. Вимоги України щодо мирного врегулювання відповідають міжнародному праву – на противагу небажанню росії брати участь у переговорах, які закінчуються нічим іншим, окрім вимоги повної капітуляції України.
 
Президент України Володимир Зеленський заявив 15 липня, що українські плани щодо другого мирного саміту мають бути готові до листопада 2024 року, і повторив, що на ньому має бути присутній представник росії.
 
Однак, як вказують експерти, нещодавні заяви кремля продовжують демонструвати, що росія залишається непохитною щодо переговорів з Україною, а офіційні особи кремля заявили, що росія не братиме участі у другому мирному саміті, оскільки його умови є неприйнятними з огляду на російські вимоги.
 
Умови лідера росії путіна щодо закінчення війни проти України рівнозначні капітуляції України, що свідчить про те, що путін і надалі не зацікавлений у добросовісних переговорах на будь-яких умовах, окрім російських.
 
"Вимоги України щодо повного виведення військ рф з території України передбачені міжнародним правом, а отже, вони є обґрунтованими. Однак вимоги росії щодо повної капітуляції України та продовження російської окупації української землі є і будуть порушенням міжнародного права", – йдеться у звіті.
 
ISW зазначає, що вимоги путіна про капітуляцію України дозволять російським військам та окупаційним адміністраціям продовжувати свої широкомасштабні та цілеспрямовані кампанії етнічних чисток на окупованих територіях України, а повне відновлення територіальної цілісності необхідне для звільнення українського народу від російської окупації.
 
Аналітики додають, що прийняття будь-чого, окрім звільнення Україною свого народу, є непрямим схваленням незаконної окупації росією понад п'яти мільйонів українців.

 

Джерело матеріала
loader
loader