Лікарі назвали аж 12 причин, чому обов'язково треба їсти кавун
Лікарі назвали аж 12 причин, чому обов'язково треба їсти кавун

Лікарі назвали аж 12 причин, чому обов'язково треба їсти кавун

Якщо регулярно їсти кавуни, то можна покращити роботу всіх систем організму і позбутися багатьох проблем зі здоров’ям.

Розповідаємо, чому лікарі рекомендують обов’язково їсти кавуни кожного дня.

Яка користь кавуна для нашого здоров’я

  • Підтримує рівень водного балансу в організмі. Кавун на 92% складається з води, тому захищає наш організм від зневоднення, що особливо корисно у спеку. Завдяки належній гідратації, наше тіло не перегрівається, шкіра залишається еластичною та пружною, а волосся – густим і сяючим.
  • Допомагає схуднути. Кавун прекрасно насичує організм, тому може замінити повноцінний прийом їжі. Завдяки своїй низькій калорійності він зовсім не шкодить фігурі, а, навпаки, допомагає швидше позбутися зайвих кілограмів.
  • Нормалізує рівень цукру в крові. За рахунок вмісту антиоксидантних сполук вживання кавуна пришвидшує метаболізм глюкози, шо запобігає різким стрибкам цукру в крові. Тому ягода безпечна навіть для діабетиків.
  • Зміцнює серцево-судинну систему. Кавун містить безліч антиоксидантів, які знижують рівень "поганого" холестерину в крові та запобігають хворобам серця й судин.
  • Полегшує симптоми астми. 800 грамів кавуна містить добову норму вітаміну С для нашого організму. Ті, хто хворіє на астму, мають низький рівень цього вітаміну, тому їм варто регулярно їсти кавун, щоб полегшити симптоми захворювання.
  • Нівелює ракові захворювання та різноманітні запалення. Завдяки антиоксидантам та вітаміну С кавун допомагає попередити онкологію, нівелює запалення в організмі, знищуючи вільні радикали. Також зміцнює кістки, зуби та хрящі, пришвидшує загоєння ран і рубців.
  • Активізує роботу нервової системи. 500 грамів кавуна містить половину добової норми калію для нашого організму. А його дефіцит провокує оніміння кінцівок, головний біль та судоми. Тому регулярне вживання кавуна позбавить від зазначених проблем зі здоров’ям та нівелює ризики захворювання на деменцію.
  • Захищає від теплових ударів. Це дуже важливо у спекотну погоду, тому кілька скибочок кавуна врятують тіло від перегрівання. Оскільки ягода містить електроліти, які здатні регулювати температуру нашого тіла.
  • Допомагає нирками виводити токсини з організму. Кавун містить калій та кальцій, які позитивно впливають на всю сечовивідну систему. Ці мінерали сприяють покращенню роботи нирок, допомагаючи виводити з організму шкідливі речовини й токсини.
  • Відновлює гостроту зору. Кавун містить вітамін А, який сприяє здоров'ю очей, допомагаючи зберегти гострий зір на довгі роки.
  • Підтримує еластичність шкіри та волосся. Кавун містить потужну частку вітамінів А та С, які сприяють виробленню колагену в нашому організмі. Він допомагає нашій шкірі залишатися зволоженою, гладкою та пружною, усуває лущення та сухість. Також кавун допомагає волоссю зберегти його гладкість та сяяння.
  • Покращує роботу кишечника. Кавун містить рослинну клітковину, яка позитивно впливає на корисну мікрофлору кишківника. Особливо ягода корисна при запорах та розладах травної системи.

Як врятуватися від спеки: поради від експертів

Чи справді можна схуднути за 10 днів: як швидко скинути зайві кілограми

Названо найкорисніше м'ясо – в ньому більше білка, ніж у рибі: кому обов’язково його треба їсти

Джерело матеріала
loader