"Отримав право крові": експерт спрогнозував, як замах на Трампа може вплинути передвиборчу гонку у США
"Отримав право крові": експерт спрогнозував, як замах на Трампа може вплинути передвиборчу гонку у США

"Отримав право крові": експерт спрогнозував, як замах на Трампа може вплинути передвиборчу гонку у США

Замах на кандидата в президенти США Дональда Трампа в Пенсільванії 15 липня, ймовірно, не найкращим чином вплине на внутрішньополітичну ситуацію в Штатах. Існує загроза не лише одиночних терактів, а й повноцінного протистояння на вулицях.

Водночас ні Трамп, ні чинний глава Білого дому Джо Байден не робили різких заяв стосовно один одного, Це може свідчити про те, що ключові політичні гравці хочуть все ж уникнути насилля. Про це в коментарі OBOZ.UA сказав експерт міжнародник Олександр Краєв.

"Радикали з обох сторон, що праві, що ліві, роздувають цю тему, фактично вказуючи один на одного і заявляючи, що це спроба розпочати цикл політичного насилля, тому треба готуватися до більшого, озброюватись, розуміти, що політичні опоненти стають реальними ворогами і так далі. Тобто, на жаль, дуже радикальні частини політичного спектру вже цю тему беруть на знамени і активно впроваджують. Вже дійсно існує загроза повторення не лише одиночних терактів, а повноцінного протистояння на вулицях", – вважає експерт.

Що стосується передвиборчої кампанії Трампа, то варто зазначити, що за добу після замаху його рейтинг зріс на 1,5%, зазначив Краєв.

Якщо ж подивитися на букмекерські оцінки, то на перемогу Трампа дають близько 70%, а на перемогу Байдена лише 12,5%.

"Тобто вплив на кампанію вже є прямолінійний. Але найголовніше, що Трамп довкола цієї події зараз цементує власний образ мученика, такого собі політичного Ісуса, якого намагалися вбити за те, що він хоче зробити Америку великою, повернути її велич і владу. Це те, що він робив раніше, ще коли проти нього почалися політичні переслідування, перші судові справи, особливо перші вироки. Але тепер з цією подією він має, по суті, право крові, в найбільш буквальному розумінні, стверджувати це. Тепер це вже основний, ключовий, остаточний наратив всієї його кампанії", – сказав ексиперт.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– стрілянину в місті Батлер в американському штаті Пенсільванія, під час якої кандидат у президенти Дональд Трамп ледь не загинув, розслідують як можливий внутрішній теракт і замах. Немає жодних доказів, що стрілець – 20-річний житель Пенсільванії Томас Метью Крукс – брав участь у більш масштабній змові чи мав зв'язки з терористичними організаціями.

– Наразі відомо, що Трампа намагалися застрелити за допомогою гвинтівки AR-15, більш відомої як М16. Стрілець перебував на відстані до 135 метрів від політика й поранив його у вухо.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader