В літній період усі калорійні салати з майонезними заправками абсолютно не актуальні. Коли на вулиці спека хочеться чогось легкого і, в той же час, поживного. Чудовою ідеєю буде використати смажені кабачки. Їх можна заправити звичайною олією і зробити смачний салат.
Ідея приготування теплого салату з кабачка опублікована на сторінці нутриціологині Ольги Пінс (olya pins) в Instagram. Овочі повинні бути з хрусткою золотистою скоринкою.
Спосіб приготування теплого салату з кабачків:
1. Нарізати кабачок шматочками середнього розміру.
2. Обсмажити не невеликій кількості олії.
3. Готувати на сильному вогні 3-4 хвилини, щоб кабачок отримав скоринку, але залишився хрустким та не помʼякшав.
4. Додати дрібно нарізаний часник (1-2 зубчика).
5. Обсмажити ще хвилину, трохи посолити.
6. Додати дрібно нарізаємо петрушку або кінзу.
7. Потім додати 30 грам горішків та столову ложку кунжуту.
8. Заправити столовою ложкою оливкової олії, чайною ложкою соєвого соусу та лимонного соку.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
- Кабачки в клярі