Скандальний законопроєкт про "відкуп" корупціонерів: Арахамія навів аргументи проти "зради"
Скандальний законопроєкт про "відкуп" корупціонерів: Арахамія навів аргументи проти "зради"

Скандальний законопроєкт про "відкуп" корупціонерів: Арахамія навів аргументи проти "зради"

Очільник фракції "Слуга народу" підтвердив, що ідея угоди корупціонерів зі слідством належить міжнародним партнерам. Він направив незадоволених українців до посольств.

Голова фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді Давид Арахамія прокоментував законопроєкт №11340, який викликав обурення у суспільстві. Про це відомо з його публікації від 18 липня.

Арахамія запевнив, що нардепи не порушували питання угоди зі слідством в корупційних правопорушеннях. З його слів, це надійшло від партнерів у рамках зобов’язань Ukraine Facility Plan.

"Сьогодні голосували урядову версію, тому що уряд визначений перемовником з ЄС по цьому плану", — підкреслив він.

Політик пояснив, що у парламенті пройшло перше читання законопроєкту. Рада вже отримала перелік письмових зауважень від САП та ВАКС, для яких передбачається відповідний механізм.

"Угода — це ПРАВО прокуратури, а не обов’язок. Сподіваюсь, що сьогодні ні в кого, особливо в середовищі громадських активістів, немає сумнівів у доброчесності та професійності керівника САП Олександра Клименка", — написав Арахамія.

Він додав, що фінальну версію законопроєкту ще будуть ухвалювати з міжнародними партнерами. Окрім того, українці, які вбачають у змінах зраду, можуть аргументувати свою позицію представникам посольств і міжнародних організацій.

"Але я впевнений, що все буде гарно доопрацьовано до другого читання, як це вже було багато разів в подібних ситуаціях", — запевнив голова фракції.

Публікація Давида Арахамії від 18 липня
Фото: Скриншот

Нагадаємо, нардеп Ярослав Железняк передавав, що законопроєкт №11340 підтримав у першому читанні 231 парламентар. Він передбачає, що корупціонери зможуть визнавати провину та укладати угоду зі слідством про штраф.

Прем’єр Денис Шмигаль 18 липня повідомив, що Кабмін заборонив вимикати світло у деяких населених пунктах. Також уряд розширив перелік об’єктів, яким гарантують пріоритетне електропостачання.

Теги за темою
Верховна Рада Корупція Давид Арахамія
Джерело матеріала
loader
loader