Протеїн чи білок з цільних продуктів: що корисніше для здоровʼя
Протеїн чи білок з цільних продуктів: що корисніше для здоровʼя

Протеїн чи білок з цільних продуктів: що корисніше для здоровʼя

Білок – один із трьох важливих макроелементів, він необхідний для нормального функціонування організму людини. Його можна спожити з різноманітних продуктів та отримати з добавок.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він порівняв білок, отриманий з джерел продуктів та добавок.

Лікар зауважив, що в більшості випадків не потрібно білок з продуктів замінювати добавками. Адже цілісні продукти з високим вмістом білка (нежирне м'ясо, риба, птиця, яйця, молочні продукти, бобові, горіхи та насіння) також мають й інші поживні речовини, а саме вітаміни, мінерали та клітковину.

Добавки, зокрема, протеїн, можуть бути зручним та простим способом збільшити споживання білка, їх не варто використовувати для заміни звичайних продуктів. Ба більше, добавки можуть бути дорогими, а їхнє надмірне споживання шкідливе для здоровʼя.

Кріс Завос радить розглядати можливість добавок тоді, коли людині важко задовольнити щоденні потреби з цільної їжі. Прроте важливо обирати високоякісні білкові добавки, а саме сироватковий або казеїновий білок. Також варто переконатися, що добавка не містить шкідливих елементів та інших забруднювачів.

Лікар рекомендує вживати білок з різних джерел – і цільних продуктів, і добавок.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чому потрібно приймати вітаміни В вранці.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader