Санкції практично унеможливили платежі з Китаю в Росію - Bloomberg
Санкції практично унеможливили платежі з Китаю в Росію - Bloomberg

Санкції практично унеможливили платежі з Китаю в Росію - Bloomberg

Після останніх санкційних обмежень стало дуже складно або навіть неможливо здійснювати прямі платежі з Китаю до Росії, навіть у юанях.

Про це пише Bloomberg, посилаючись на керівників трьох компаній-експортерів товарів.

Видання зауважує, що кілька найбільших російських експортерів сировинних товарів заявляють, що торгівля з Китаєм перетворилася на гру, оскільки прямі платежі в юанях все частіше заморожуються або затримуються після того, як США в червні розширили критерії для запровадження санкцій.

Співробітник російської агроторгової фірми також повідомив, що деякі китайські покупці російської сільськогосподарської продукції цього місяця також зіткнулися з проблемами з платежами.

Bloomberg зауважує, що проблема впливає не тільки на такі товари, як метали і сільське господарство, а й інші галузі. "Асоціація російських автомобільних дилерів минулого тижня попередила, що імпорт автомобілів і автозапчастин з Китаю, який зараз є основним постачальником країни, може зупинитися через проблеми з розрахунками", – передає видання.

Ця ситуація ілюструє, як санкції проти Росії повільно позначаються на економіці країни.

З кінця минулого року Росія, як передає Bloomberg, також зазнала труднощів в операціях з іншими основними торговельними партнерами, включаючи Об'єднані Арабські Емірати і Туреччину, оскільки тиск США на кредиторів уповільнює транзакції. Торгівля з Індією також ускладнилася.

"Торгівля все ще відбувається, але вона, безумовно, дорожча через значне збільшення витрат на здійснення платежів", – пише Bloomberg, посилаючись на одного зі співрозмовників.

Джерело матеріала
loader
loader