Суд відправив Червінського під домашній арешт у справі про хабарництво
Суд відправив Червінського під домашній арешт у справі про хабарництво

Суд відправив Червінського під домашній арешт у справі про хабарництво

Суд обрав колишньому розвіднику Роману Червінському запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у справі про хабарництво.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

Зазначається, що адвокати офіцера планують подавати апеляцію.

Присутній у залі суду народний депутат, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко подав заяву про намір узяти Червінського на поруки.

Як повідомлялося, Роман Червінський – колишній виконувач обов’язків командира однієї із частин Сил спеціальних операцій Збройних сил України. За даними слідства, його дії призвели до обстрілу російськими військами в липні 2022 року аеродрому "Канатове", що в Кіровоградській області.

У квітні 2023 року Червінського затримала СБУ. Суд обрав офіцеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та в подальшому неодноразово його продовжував.

У липні 2024 року апеляційний суд ухвалив призначити Червінському заставу у розмірі понад 9 млн гривень. Цю суму вніс за нього народний депутат Петро Порошенко

Наприкінці 2023 року в Офісі генпрокурора також повідомляли про оголошення підозри чоловіку, який видавав себе за посадовця Державної фіскальної служби з метою привласнити 100 тисяч доларів. Ім'я підозрюваного в ОГП не вказали, проте, за даними журналістів, ішлося про ексрозвідника Романа Червінського.

Фото: Суспільне

Теги за темою
Суд
Джерело матеріала
loader
loader