Лише через консульства: у Польщі розкрили подробиці набору та підготовки Українського легіону
Лише через консульства: у Польщі розкрили подробиці набору та підготовки Українського легіону

Лише через консульства: у Польщі розкрили подробиці набору та підготовки Українського легіону

У Польщі продовжується набір громадян України в Український легіон – військовий підрозділ з українців, які готові приєднатися до Сил оборони у боротьбі з російськими окупантами. Потрапити до цього підрозділу можливо лише через українські консульства на території Польщі.

Про це розповів заступник міністра національної оборони Польщі Павел Залевський у п'ятницю, 19 липня, в ефірі "Польського радіо". За його словами, Польща жодним чином не буде причетна до процесу набору особового складу до цього підрозділу Сил оборони України.

"Набір проходитиме за допомогою українських консульських установ (у Польщі. – Ред.)", – пояснив Залевський.

Польський чиновник додав, що після навчання та служби в українській армії члени легіону матимуть право повернутися до Польщі.

За його словами, українські добровольці пройдуть базове навчання на одному із полігонів Польщі. Навчатиме їх польська армія.

Зобов'язання щодо оснащення українських військових у цьому легіоні будуть розподілені між українською та польською сторонами, розповів Залевський. Він нагадав, що Польща є одним із найбільших тренувальних центрів Сил оборони України за кордоном – підготовку на території країни пройшли понад 20 тисяч українських військових.

Зазначимо, що створення у Польщі добровольчого легіону з можливою участю іноземців передбачено Угодою про гарантії безпеки, яка днями була підписана між Києвом і Варшавою. Український лідер Володимир Зеленський заявив, що кожен громадянин України, який вирішить приєднатися до лав добровольчого легіону, зможе підписати контракт із ЗСУ.

Як повідомляв OBOZ.UA, глава МЗС Польщі Радослав Сікорський раніше розповів, що для участі в Українському легіоні вже записалося кілька тисяч осіб. За його словами, Варшава займеться навчанням та екіпіруванням добровольців, а потім вони будуть "надані Україні" як підрозділ із правом повернення до Польщі після проходження ротації.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader