Дуже гарний і поживний желейний торт з ягодами: покроковий рецепт
Дуже гарний і поживний желейний торт з ягодами: покроковий рецепт

Дуже гарний і поживний желейний торт з ягодами: покроковий рецепт

Навіть в неймовірну спеку дуже хочеться скуштувати чогось солоденького. Ідеально, якщо десерт буде ще й освіжаючим, та додасть організму вітамінів.

Фудблогерка Наталія Жук у своєму Instagram представила рецепт саме такого десерту. Вона розповіла, як приготувати поживний та освіжаючий желейний торт з ягодами, який має надзвичайно красивий вигляд.

Дуже гарний і поживний желейний торт з ягодами: покроковий рецепт

Інгредієнти

  • Желе різних кольорів – 3 пачки
  • Желатин – 2 пачки (18 гр)
  • Вода – 100 мл
  • Сметана – 600 гр
  • Цукрова пудра – 100-130 гр
  • Ванільний цукор – 1 пачка
  • Печиво – 200 гр
  • Вершкове масло розтоплене – 70 гр
  • Фрукти та ягоди
  • Прозоре желе – 2-3 пачки

Спосіб приготування

1. Для початку готуємо кольорове желе згідно інструкції на упакуванні. Розливаємо по різним ємностям та відправляємо у холодильник до повного застигання.

Дуже гарний і поживний желейний торт з ягодами: покроковий рецепт

2. Желатин заливаємо холодною водою та залишаємо на 10 хвилин для набухання.

3. Сметану з’єднуємо із цукровою пудрою та ванільним цукром.

4. Додаємо розтоплений желатин та добре перемішуємо.

5. Готове желе нарізаємо на кубики та додаємо до сметанної маси. Швидко перемішуємо та виливаємо у форму, застелену ацетатною плівкою.

Дуже гарний і поживний желейний торт з ягодами: покроковий рецепт

6. Розрівнюємо та ставимо у холодильник до повного застигання.

7. Печиво подрібнюємо та змішуємо із розтопленим вершковим маслом.

8. Відправляємо у форму, дно якої також застелене плівкою. Розрівнюємо та ставимо у холодильник.

9. Прозоре желе заливаємо водою згідно інструкції та залишаємо на столі до повного охолодження але не застигання.

10. Збираємо торт. На печиво викладаємо вже застиглий сметанно-желейний шар.

11. Виставляємо ацетатну плівку та викладаємо в хаотичному порядку ягоди та фрукти.

12. Заливаємо прозоре желе, але не багато, і ставимо у морозильну камеру на 10-15 хвилин.

Дуже гарний і поживний желейний торт з ягодами: покроковий рецепт

13. Знову викладаємо фрукти та заливаємо желе і так повторюємо 4 рази.

14. Відправляємо у холодильник як мінімум на 4 години до повного застигання.

На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:

  • Десерт з полуниці
  • Шоколадний десерт
  • Десерт без яєць та цукру
Джерело матеріала