Консервувати на зиму можна не лише ягоди, фрукти і овочі, але й м'ясо та рибу. Зі скумбрії, наприклад, виходить дуже смачний закритий салат. Така заготівля дуже виручає, коли немає світла і потрібно швидко щось вигадати поїсти.
Ідея приготування салату з риби на зиму опублікована на сторінці фудблогерки з ніком kulbaba zefir в Instgaram. Така консервація чудово зберігається.
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 кг.
- помідори – 3 кг.
- цибуля – 1 кг.
- морква – 1 кг.
- рослинна олія – 0,5 л
- сіль – 3 ст.л.
- цукор – 200 г
- томатна паста – 200 г
Спосіб приготування:
1. Рибу почистити та порізати на зручні вам шматочки.
2. Помідори перемолоти.
3. Цибулю порізати півкільцями.
4. Моркву потерти на грубій терці.
5. Цибулю та моркву тушити в олії годину.
5. Додати мелені помідори, сіль, цукор та тушкувати ще годину.
6. Додати рибу та томатну пасту та тушкувати ще 30 хвилин.
7. Викласти в банки 0,5 л та стерилізувати на годину. Вихід – 12 банок по 0,5 літрів.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Скумбрія запечена
- Скумбрія в духовці
- Скумбрія в сметані