На Сході шовковицю називають "деревом життя", а плоди шовковиці - "королевих ягід".
У МОЗ радять українцям у літній час їсти більше ягід, зокрема, шовковиці, що нормалізує ліпідний профіль крові та зменшує ймовірність розвитку атеросклерозу.
Людство знає шовковицю кілька тисяч років і знаходить їй найширше застосування. У ягодах шовковиці багато каротину, вітаміну С, вітамінів групи В, а також мікроелементів, особливо калію, магнію та натрію.
Чим корисна шовковиця і скільки її бажано їсти
Шовковиця має сечогінну та потогінну дію, тому добре бореться з набряками, що робить її корисною для людей із захворюваннями серця та нирок.
Ягоди шовковиці багаті на харчові волокна, за рахунок чого покращується травлення. Також шовковиця допомагає при запорах, проте переїдання ягід може спричинити діарею.
Шовковиця допомагає зміцнити імунітет та кісткову тканину, покращити обмін речовин та уповільнити старіння, оскільки в ньому міститься антиоксидант ресвератрол.
Корисна вона і за кашлю. Білу шовковицю можна вживати навіть алергікам, оскільки вона рідко спричиняє алергію.
Протипоказання
Від вживання ягід тут можна відмовитися при загостренні проблем зі шлунком та при діареї. Крім того, через підвищений вміст цукрів шовковицю не рекомендують діабетикам.
Раніше ми повідомляли, що 104-річний британець шокував секретом довголіття, який багатьох може занапастити.