Маємо позитивне рішення польського уряду: Зеленський заінтригував новиною про F-16 для України
Маємо позитивне рішення польського уряду: Зеленський заінтригував новиною про F-16 для України

Маємо позитивне рішення польського уряду: Зеленський заінтригував новиною про F-16 для України

Президент Володимир Зеленський заінтригував новиною про західні винищувачі F-16 для України. Він заявив, що уряд Польщі ухвалив рішення, яке пришвидшить їх передачу нашій державі.

Про це глава держави повідомив у соцмережі X, раніше відома як Twitter. Зеленський зазначив, що під час саміту Європейської політичної спільноти у Великій Британії він провів зустріч із прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Під час неї сторони обговорили посилення обороноздатності України.

"І сьогодні ми маємо позитивне рішення польського уряду в питанні, яке дасть Україні змогу якнайшвидше отримати винищувачі F-16. Дякую, дорогий Дональде, за ефективне виконання наших попередніх домовленостей", – зазначив він.

Президент не уточнив деталей щодо рішення, і польський уряд також не оприлюднював офіційних заяв з цього приводу. При цьому польські ЗМІ припускають, що Польща може бути залучена до організації доставки винищувачів або вирішення логістичних питань, але не передає свої власні F-16 Україні.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Державний секретар США Ентоні Блінкен на саміті НАТО у Вашингтоні заявив, що Данія та Нідерланди розпочали процес передачі Україні перших літаків F-16. Винищувачі вже перебувають на шляху до нашої країни.

– Україна вже цього літа зможе застосовувати винищувачі F-16, які нам нададуть країни-партнери. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

– Перші винищувачі F-16, які прибудуть в Україну, ймовірно, будуть пробною партією, яка відпрацьовуватиме посилення протиповітряної оборони наших критичних об'єктів на заході або на сході. Військове командування і західні партнери будуть аналізувати, як найбільш ефективно застосувати ці перші літаки і як найбільш ефективно їх захистити.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader