Під час приготування дріжджової випічки дуже важливо, щоб тісто вийшло пухким, не липло до рук і піднялось. Тому особливу увагу потрібно приділити опарі – її найкраще изробити на молоці. Також потрібно дотримуватись правильної технології вимішування.
Ідея приготування ідеального дріжджового тіста, яке точно вийде вдалим, опублікована на сторінці фудблогерки danilchenko 77 в Instagram. З такої основи виходять дуже смачні солодкі булочки з ягодами.
Інгредієнти для опари:
- молоко – 400 мл. (тепле)
- цукор – 120 г
- борошно – 100 г
- дріжджі – 1 ч.л.
Інгредієнти для основи:
- яйця – 2 шт.
- дрібка солі
- олія – 80 мл.
- вершкове масло – 50 г
- оцет – 1 ч.л.
- розпушувач – 1 ч.л.
- борошно – 700 г
Інгредієнти для начинки:
- сир кисломолочний – 400 г
- сметана – 150 г
- цукор – 90 г
- крохмаль – 1 ст.л.
Інгредієнти для крихти:
- борошно – 50 г
- цукор – 50 г
- вершкове масло – 20 г
Спосіб приготування:
1. Для опари з’єднати тепле молоко, дріжджі, цукор та борошно і відставити в тепле місце на 15 хвилин.
2. Яйця збити з сіллю та влити в готову опару.
3. Додати олію та всипати борошно з розпушувачем.
4. Вимішати тісто, в процесі вимішування додати вершкове масло кімнатної температури.
5. Коли воно розійдеться в тісті – додати оцет.
6. Вимішувати до однорідності.
7. Тісто залишити на годину, щоб піднялось.
8. Для начинки все об’єднати за допомогою блендера.
9. Примнути тісто та поділити на кульки.
10. Викласти в форму та зробити місце для начинки.
11. Додати начинку в серединку і, за бажанням, фрукти.
12. Змастити тісто жовтком і випікати 40-50 хвилин за температури 180 градусів.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Шоколадний бісквіт
- Бісквіт на згущеному молоці
- Яблучний бісквіт