Як правильно готувати дріжджове тісто, щоб воно піднялось: ідеально для пухких солодких булочок
Як правильно готувати дріжджове тісто, щоб воно піднялось: ідеально для пухких солодких булочок

Як правильно готувати дріжджове тісто, щоб воно піднялось: ідеально для пухких солодких булочок

Під час приготування дріжджової випічки дуже важливо, щоб тісто вийшло пухким, не липло до рук і піднялось. Тому особливу увагу потрібно приділити опарі – її найкраще изробити на молоці. Також потрібно дотримуватись правильної технології вимішування.

Ідея приготування ідеального дріжджового тіста, яке точно вийде вдалим, опублікована на сторінці фудблогерки danilchenko 77 в Instagram. З такої основи виходять дуже смачні солодкі булочки з ягодами.

Як правильно готувати дріжджове тісто, щоб воно піднялось: ідеально для пухких солодких булочок

Інгредієнти для опари:

  • молоко – 400 мл. (тепле)
  • цукор – 120 г
  • борошно – 100 г
  • дріжджі – 1 ч.л.

Інгредієнти для основи:

  • яйця – 2 шт.
  • дрібка солі
  • олія – 80 мл.
  • вершкове масло – 50 г
  • оцет – 1 ч.л.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • борошно – 700 г

Інгредієнти для начинки:

  • сир кисломолочний – 400 г
  • сметана – 150 г
  • цукор – 90 г
  • крохмаль – 1 ст.л.

Інгредієнти для крихти:

  • борошно – 50 г
  • цукор – 50 г
  • вершкове масло – 20 г

Спосіб приготування:

Як правильно готувати дріжджове тісто, щоб воно піднялось: ідеально для пухких солодких булочок

1. Для опари з’єднати тепле молоко, дріжджі, цукор та борошно і відставити в тепле місце на 15 хвилин.

2. Яйця збити з сіллю та влити в готову опару.

Як правильно готувати дріжджове тісто, щоб воно піднялось: ідеально для пухких солодких булочок

3. Додати олію та всипати борошно з розпушувачем.

4. Вимішати тісто, в процесі вимішування додати вершкове масло кімнатної температури.

Як правильно готувати дріжджове тісто, щоб воно піднялось: ідеально для пухких солодких булочок

5. Коли воно розійдеться в тісті – додати оцет.

6. Вимішувати до однорідності.

7. Тісто залишити на годину, щоб піднялось.

Як правильно готувати дріжджове тісто, щоб воно піднялось: ідеально для пухких солодких булочок

8. Для начинки все об’єднати за допомогою блендера.

9. Примнути тісто та поділити на кульки.

Як правильно готувати дріжджове тісто, щоб воно піднялось: ідеально для пухких солодких булочок

10. Викласти в форму та зробити місце для начинки.

Як правильно готувати дріжджове тісто, щоб воно піднялось: ідеально для пухких солодких булочок

11. Додати начинку в серединку і, за бажанням, фрукти.

12. Змастити тісто жовтком і випікати 40-50 хвилин за температури 180 градусів.

Як правильно готувати дріжджове тісто, щоб воно піднялось: ідеально для пухких солодких булочок

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Шоколадний бісквіт
  • Бісквіт на згущеному молоці
  • Яблучний бісквіт
Джерело матеріала
loader
loader