"Укрнафта" почала впроваджувати світові стандарти нафтогазувидобутку
"Укрнафта" почала впроваджувати світові стандарти нафтогазувидобутку

"Укрнафта" почала впроваджувати світові стандарти нафтогазувидобутку

"Укрнафта" почала впровадження стандартів The American Petroleum Institute в своїй діяльності.

"До 2023 року компанія керувалася застарілими, ще радянськими стандартами роботи. Відповідно, це впливало на абсолютно усі бізнесові та технологічні процеси і не дозволяло розвиватися бажаними темпами. Зараз це змінюється: було підписано меморандум з The American Petroleum Institute, почалися закупівлі сучасного обладнання для видобутку, сервісу та інтенсифікації - лише цього року сучасні насоси Oil Dynamics, Baker Hughes та Alkhorayef Petroleum будуть встановлені на 150 свердловинах компанії", - повідомили у пресслужбі компанії.

Наголошено, що найголовніше, база усіх процесів - це саме впровадження стандартів, бо це норми і правила, за якими працює індустрія в усьому цивілізованому світі. Перший важливий крок в цьому напрямку вже зроблено: підписано угоду з The American Petroleum Institute щодо отримання та перекладу галузевих стандартів.

У компанії повідомили, що першочергово визначено 314 стандартів від API, 20 із них, які стосуються буріння, розвідки, видобутку та інтенсифікації.

"Чому це важливо: бо дозволяє залучити сукупно сто років досвіду світового нафтогазовидобутку до процесів "Укрнафти". The American Petroleum Institute з 1924 року визначає та підтримує стандарти світової нафтогазової промисловості. Це правила роботи, написані з урахуванням столітнього досвіду та сучасних трендів, які підвищують безпеку, знижують витрати, скорочують кількість відходів та забезпечують якість кінцевого продукту", - зазначили у компанії.

Джерело матеріала
loader
loader