Як правильно заморозити кабачок, щоб він не перетворився на помиї
Як правильно заморозити кабачок, щоб він не перетворився на помиї

Як правильно заморозити кабачок, щоб він не перетворився на помиї

Іде дуже спекотний липень, і сезон кабачків ніхто не скасовував - зараз справжній розпал. Багато українців, які вже зібрали врожай, хочуть знати, як цей овоч заморозити так, щоб вони зберегли всі свої корисні властивості і залишилися смачними та поживними.

Відповіді на це і не лише питання надала український біолог Дарка Озерна.

Вирощування кабачків, скріншот: YouTube
Вирощування кабачків, скріншот: YouTube

Фахівці зі здорового харчування не дарма дуже люблять кабачки.

Біолог Дарка Озерна зазначає:

"Кабачки універсальні, тому що вони чудово поєднуються з усім: і з солодким, і з солоним, і з сиром, і з ягодами, з них роблять і супи, і варення".

А, наприклад, поєднання кабачка з цукром та лимоном дає нам смак ананаса, зауважує біолог. Такі невеликі секрети корисно знати за умов війни, коли ціни в магазинах на наші звичні ласощі бувають захмарними.

Кабачки, фото cesmak
Кабачки, фото cesmak

Дала Дарка Озерна та поради щодо заморожування кабачків на зиму:

"Якщо ви хочете заморозити кабачки, ви їх можете розрізати навпіл, запекти, а вже потім морозити. Таким чином із кабчаків вийде зайва рідина, вони стануть м'якими та компактними".

Смак таких заморожених кабчаків буде дуже ніжним і водночас насиченим, причому вони зовсім не втратить своїх корисних властивостей. Дарка Озерна розповідає:

"Запечений кабачок м'якший, концентрованіший, його смак збережеться".

Раніше повідомлялося, що вчені знайшли причину, чому ми починаємо сильно кашляти ближче до ночі: вдень все нормально, а вночі "кошмар".

Також, ці 5 правил врятують вам життя: як правильно вибрати оселедець і чим його можна замінити.

Джерело матеріала
loader