Дрони, РЕБ та ракети: Зеленський розкрив пріоритети ЗСУ на засіданні Ставки
Дрони, РЕБ та ракети: Зеленський розкрив пріоритети ЗСУ на засіданні Ставки

Дрони, РЕБ та ракети: Зеленський розкрив пріоритети ЗСУ на засіданні Ставки

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. На засіданні були заслухані доповіді Головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського та начальника Генерального штабу Анатолія Баргилевича щодо ситуації на фронті, дій українських військ та намірів і можливостей противника.

"Наше завдання – всіма методами та всіма силами забезпечувати постійне ефективне ураження російських військ, їхньої логістики, їхніх значущих позицій не лише на фронті безпосередньо, а й по всій доступній глибині", - наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що Україна працює з партнерами над збільшенням своїх можливостей у сфері далекобійної зброї. Водночас, поки очікуються рішення партнерів, українська сторона шукає власні рішення та варіанти дій.

Особливу увагу на засіданні Ставки приділили використанню безпілотників. "Ключове при цьому – наші дрони, наша гнучкість у застосуванні дронів. Українські воїни вже довели, що є справжніми новаторами у багатьох напрямах застосування дронів", - підкреслив Зеленський.

Глава держави висловив вдячність усім, хто допомагає у виробництві, постачанні та навчанні операторів дронів. За його словами, українське лідерство в цьому технологічному аспекті є відчутним.

На засіданні Ставки також детально проаналізували можливості України у сфері радіоелектронної боротьби (РЕБ) та обговорили ракетну програму. "Наша ракетна програма має хорошу динаміку, і хоч це – важке завдання, але поступово ми наближаємося до можливості застосовувати свої ракети, а не лише покладатися на ракети в постачанні від партнерів", - зазначив Президент.

Крім того, Зеленський повідомив про міжнародні переговори, зокрема, про візит в Україну Державного секретаря Ватикану кардинала Паролін та розмову з новим прем'єр-міністром Естонії. Президент наголосив на важливості підтримки України та її прагнення до справедливого миру.

Наприкінці Зеленський подякував воїнам 110-ї окремої механізованої бригади за збиття російського літака Су-25 на Донеччині.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader