Україна наближається до можливості застосовувати власні ракети – головне зі звернення Зеленського
Україна наближається до можливості застосовувати власні ракети – головне зі звернення Зеленського

Україна наближається до можливості застосовувати власні ракети – головне зі звернення Зеленського

Зеленський запевнив, що українська ракетна програма має хорошу динаміку.

Увечері, 23 липня, президент Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців і розповів про головні події доби.

Засідання Ставки і фронт

На засіданні Ставки були доповіді Головкома Сирського та начальника Генштабу Баргилевича щодо фронту.

"Наше завдання – всіма методами та всіма силами забезпечувати постійне ефективне ураження російських військ, їхньої логістики, їхніх значущих позицій не лише на фронті безпосередньо, а й по всій доступній глибині. Доступній нашій далекобійності. Ми працюємо з партнерами, щоб збільшити цей наш рівень захисту. Але поки рішення партнерів очікуємо, ми шукаємо свої рішення, свої варіанти дій. Ключове при цьому – наші дрони, наша гнучкість у застосуванні дронів", – сказав глава держави.

За його словами, українське лідерство в цьому технологічному аспекті справді відчутне.

Ракетна програма

Зеленський запевнив, що українська ракетна програма має хорошу динаміку.

"Хоч це – важке завдання, але поступово ми наближаємося до можливості застосовувати свої ракети, а не лише покладатися на ракети в постачанні від партнерів", – сказав він.

Міжнародна політика

Президент провів зустріч із державним секретарем Ватикану кардиналом Пароліном.

"Я дякую за цей сигнал. Це сигнал підтримки України, українців, нашого прагнення жити у власній державі та справді жити мирно. Ми цінуємо й те, що кардинал Паролін відвідав не тільки Київ – був ще в Одесі, Бердичеві, Львові. Бачив настрій наших людей, об’єктивні потреби цього часу. Ми обговорили, що саме може бути зроблене цього року, щоб наблизити справедливий мир для України", – сказав глава держави.

Зеленський наголосив на важливості того, щоб Ватикан допоміг реалізувати Формулу миру – особливо те, що стосується звільнення полонених. Хороша зустріч, і сподіваюся, результати будуть.

Крім того, сьогодні керівник Офісу Андрій Єрмак говорив із Філом Гордоном, радником із питань національної безпеки віцепрезидентки США Камали Гарріс.

"Саме на рівні віцепрезидентки Америка брала участь у першому Саміті миру, і важливо, щоб не зменшувалася динаміка нашої спільної роботи заради справедливого миру. Усі наші партнери на всіх рівнях знають і знатимуть надалі, які перспективи є і що справедливий мир справді може бути повернутий якнайшвидше", – підсумував Зеленський.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: 

Зеленський назвав головне завдання для ЗСУ 

Джерело матеріала
loader
loader