Якщо ви шукаєте низькокалорійну їжу, яка корисна і смачна спекотного літа, обирайте смачні холодні супи для схуднення. Дізнайтеся про найкращі варіанти холодних супів, щоб обрати свій.
Супи вважаються зігрівальною їжею і зазвичай асоціюються із зимою, але хіба справедливо обмежувати цілу групу прекрасних страв одним сезоном? Супи можуть полегшити менструальні спазми, поліпшити імунітет і стати їжею, яка допоможе впоратися з хворобою. Крім того, супи можуть бути частиною раціону харчування зі зниження ваги. Тож відмовтеся влітку від важкої їжі і замініть її освіжаючими холодними супами, які ідеально підходять для зниження ваги. Від класичного гаспачо до кремової суміші авокадо — ось кілька рецептів холодних супів для зниження ваги, які варто спробувати вдома. Про це пише Health Shots.
У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!
Ось кілька рецептів чудових і смачних холодних супів для схуднення, які рекомендує дієтолог Абхілаша В.
Гаспачо
Інгредієнти:
- 4 помідори, дрібно нарізані
- 1 огірок, очищений і нарізаний
- 1 червоний болгарський перець, нарізаний
- 1 маленька червона цибулина, нарізана
- 2 зубчики часнику, подрібнених
- 3 склянки томатного соку
- 1/4 склянки оливкової олії
- 2 столові ложки червоного винного оцту
- сіль і перець за смаком
- свіжий базилік для прикраси
Як приготувати:
Подрібніть помідори, огірки, болгарський перець, цибулю і часник у блендері.
Додайте томатний сік, оливкову олію, оцет, сіль і перець.
Змішайте до однорідності.
Охолодіть у холодильнику не менше 2 годин.
Подавайте холодним, прикрасивши свіжим базиліком.
Огірково-авокадовий суп
Інгредієнти:
- 2 великих огірки, очищених і нарізаних
- 2 авокадо, очищених і без кісточок
- 1 склянка простого грецького йогурту
- 1/2 склянки води
- 2 столові ложки соку лайма
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- сіль і перець за смаком
- свіжий кріп для прикраси
Як приготувати:
Змішайте огірки, авокадо, йогурт, воду, сік лайма і часник до однорідної маси.
Приправте сіллю та перцем.
Охолодіть протягом 1-2 годин перед подачею.
Прикрасьте свіжим кропом.
Кавуновий гаспачо
Інгредієнти:
- 4 чашки кавуна без кісточок, нарізаного кубиками
- 1 огірок, очищений і нарізаний
- 1 червоний болгарський перець, нарізаний
- 1 невелика червона цибулина, нарізана
- 2 столові ложки соку лайма
- 1/4 чашки свіжого листя м'яти
- сіль і перець за смаком
Як приготувати:
Подрібніть кавун, огірок, болгарський перець, цибулю, сік лайма і м'яту до однорідної маси.
Приправте сіллю та перцем.
Охолодіть протягом щонайменше 2 годин.
Подавайте холодним.
Холодний гороховий суп
Інгредієнти:
- 2 склянки свіжого або замороженого горошку
- 1 невелика цибулина, нарізана
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- 2 склянки овочевого бульйону.
- 1/2 склянки грецького йогурту
- сіль і перець за смаком
- свіжа м'ята для прикраси
Як приготувати:
Відваріть горох, цибулю і часник в овочевому бульйоні до готовності.
Подрібніть суміш до однорідної маси.
Додайте грецький йогурт, сіль і перець.
Охолодіть протягом 1-2 годин.
Прикрасьте свіжою м'ятою.
Холодний морквяно-імбирний суп
Інгредієнти:
- 5 великих морквин, очищених і нарізаних
- 1 маленька цибулина, нарізана
- 2,5 см шматочка імбиру, очищеного і нарізаного
- 2 склянки овочевого бульйону
- 1/2 склянки кокосового молока
- сіль і перець за смаком
- свіжа кінза для прикраси
Як приготувати:
Відваріть моркву, цибулю та імбир в овочевому бульйоні до готовності.
Подрібніть суміш до однорідної маси.
Додайте кокосове молоко, сіль і перець.
Охолодіть протягом 1-2 годин.
Прикрасьте свіжою кінзою.
Холодний буряковий суп
Інгредієнти:
- 4 середні буряки, запечені та нарізані
- 1 огірок, очищений і нарізаний
- 1 маленька червона цибулина, нарізана
- 1 склянка простого грецького йогурту
- 2 склянки овочевого бульйону
- 2 ст. л. лимонного соку
- сіль і перець за смаком
- свіжий кріп для прикраси
Як приготувати:
Подрібніть буряк, огірок, цибулю, йогурт, овочевий бульйон і лимонний сік до однорідної маси.
Приправте сіллю та перцем.
Охолодіть протягом щонайменше 2 годин.
Прикрасьте свіжим кропом.
Холодний томатний суп із базиліком
Інгредієнти:
- 4 стиглих помідори, нарізаних
- 1 маленька червона цибулина, нарізана
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- 2 склянки овочевого бульйону
- 1/2 склянки грецького йогурту
- 1/4 склянки свіжого листя базиліка
- сіль і перець за смаком
Як приготувати:
Змішайте помідори, цибулю, часник, овочевий бульйон, йогурт і базилік до однорідної маси.
Приправте сіллю та перцем.
Охолодіть протягом 1-2 годин.
Подавайте холодним.
Як холодні супи допомагають схуднути?
Гідратація. Холодні супи розслаблюють і часто містять багато води, що допомагає довше зберігати відчуття ситості та потенційно знижує тягу до їжі. Таким чином, у спекотному і вологому кліматі, якщо вам не хочеться готувати, холодні супи можуть бути доступною та ефективною альтернативою важкій їжі. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Foods Journal, суп гаспачо ситніший, ніж інші продукти, що дає змогу людям довше відчувати ситість.
Низька калорійність. Багато холодних супів менш калорійні порівняно з більш важкими стравами, такими як рагу або паста. Це тому, що основа цих страв — овочі, фрукти і бульйони. Тож, якщо ви хочете скинути зайву вагу, вживання холодних супів може бути корисним. Однак для підтвердження цього твердження необхідні додаткові дослідження.
Велика кількість овочів. Холодні супи зазвичай містять багато овочів, які багаті на клітковину. Клітковина сприяє насиченню і допомагає контролювати апетит. Зниження ваги збільшується зі збільшенням загального споживання клітковини, особливо овочів, як було виявлено в дослідженні, опублікованому в журналі Frontiers Nutrition Journal.
Нагадаємо, в який час найкраще їсти солодощі, щоб не поправлятися.
Раніше Фокус писав про те, які продукти потрібно їсти ввечері, щоб схуднути.
Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця