/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F78761a2d6c5980539b3662cfc83a0bbe.jpg)
Домашній крем-сир зі сметани: можна їсти вже на наступний день
Домашній крем-сир можна використовувати для приготування різноманітних бутербродів, запіканок та салатів. Зробити такий продукт власноруч буде значно корисніше, ніж купувати в магазині. До того ж, бюджетніше.
Ідея приготування домашнього крем-сиру зі сметани опублікована на сторінці фудблогерки Марини Фролової (marina frolova) в Instagram. Рецепт максимально простий.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F792ddc11fe2dfbd850b0c119a9b633d1.png)
Інгредієнти:
- сметана-20% – 350 г
- сметана 15% – 350 г
- лимонний сік – 1 ч.л.
- сіль – 0,5 ч.л.
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9c7063ccb1052374756a0861a98cf733.png)
1. У глибоку миску викладаємо сметану.
2. Додати лимонний сік.
3. Засипати сіль.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fcd13a2b236ad24e7735a5ad9b903c974.png)
4. Все добре перемішати.
5. На порожню та суху ємність поставити друшляк.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F57f18d0509f4030b6f8d04a925e271cd.png)
6. Покласти щільну марлю.
7. Викласти на неї сметанкову масу, зав'язати.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F5c35445f287f0270d0e6db7f9423d5ec.png)
8. Поставити зверху вантаж.
9. Відправити на добу в холодильник.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F29c36b347ff6e58c33d7632fc2ef027e.png)
10. Після того, як доба пройшла, можна вживати сир.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Равіолі з сиром
- Овочевий пиріг з цукіні, шинкою та сиром
- Вареники з сиром

