Спалювання жиру та підвищення довголіття: який режим голодування допоможе досягти цього
Спалювання жиру та підвищення довголіття: який режим голодування допоможе досягти цього

Спалювання жиру та підвищення довголіття: який режим голодування допоможе досягти цього

Це справжній хіт: зменшення об'єму талії, підвищення інтелекту та довше, здоровіше життя. Нове дослідження, проведе Національним інститутом старіння, показало, що дотримання певного режиму дієти може сприяти досягненню результатів всього за чотири дні.

У попередньому дослідженні, опублікованому в журналі Cell Metabolism, вчені виявили, що скорочення щоденного споживання калорій на половину протягом чотирьох днів кожні два тижні знижує біомаркери старіння, діабету, серцевих захворювань та раку без негативних наслідків. "Це не типова дієта, оскільки не вимагає постійного дотримання", – говорить провідний дослідник Валтер Лонго з Університету Південної Каліфорнії виданню eatthis.com.

Дослідники випробували дієту, що імітує голодування (FMD), на дріжджах, мишах та людях. Результати були однаковими для всіх груп: дієта збільшила тривалість життя у дріжджів та мишей, а в пілотному дослідженні за участю 19 людей було показано, що цей підхід може уповільнити фізичне та розумове старіння, а також допомогти зменшити накопичення жиру на животі.

Дієта імітує голодування тим, що не виключає всю їжу. Замість цього дослідники скоротили споживання калорій до 34-54% від норми протягом чотирьох днів кожні два тижні.

Лонго рекомендує дотримуватись цього режиму кожні три-шість місяців залежно від стану здоров'я та маси тіла.

Чергуйте дні голодування

Не обов’язково скорочувати споживання калорій чотири дні поспіль. Спробуйте голодувати через день: згідно з дослідженням Університету Іллінойсу, таке голодування призводить до втрати ваги. Це також може бути корисним у більш складних випадках: дослідження, опубліковане в журналі Obesity, показало, що дорослі з ожирінням, які застосовували цей метод періодичного голодування та додавали фізичні вправи, схуднули, знизили рівень поганого холестерину та підвищили рівень хорошого холестерину.

Вибирайте їжу, що втамовує голод

Зниження щоденного споживання калорій на 54% може здаватися важким, але є продукти, які допоможуть вам витримати день, не відчуваючи сильного голоду. Витрачайте калорії на продукти, які підвищують рівень лептину, гормону, що контролює відчуття голоду. Почніть день з вівсянки, яка містить нерозчинну клітковину, що підвищує рівень лептину.

Пийте більше води

Вживання достатньої кількості води допомагає заповнити шлунок, втамувати голод, підтримувати рівень енергії та метаболізм. Щоб уникнути нудьги від звичайної води, додавайте до неї свіжі фрукти або пийте чай.

Споживайте стійкі крохмалі

Правильний вибір крохмалів допоможе пережити дні голодування. Злегка недозрілі банани та білі боби багаті стійким крохмалем, який не перетравлюється, живить здорові кишкові бактерії та сприяє тривалому відчуттю ситості. Після охолодження макарони також перетворюються на стійкий крохмаль.

Лягайте спати раніше

Якісний сон важливий для регуляції голоду та схуднення. Нестача сну знижує втрату ваги на 55%, порушує баланс гормонів, що регулюють голод, підвищуючи грелін ("Я голодний") і знижуючи лептин ("Я ситий"). Раннє засинання та вісім годин сну допоможуть уникнути нічного голоду.

Обережно виходьте з голодування

Після чотирьох днів успішного голодування легко спробувати надолужити весь цей час. Обов’язково поверніться до звичайного харчування після чотирьох днів дієти.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які є побічні ефекти дієти. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader