Біодобавка, яка суттєво збільшує силу у м’язах: про що свідчить дослідження
Біодобавка, яка суттєво збільшує силу у м’язах: про що свідчить дослідження

Біодобавка, яка суттєво збільшує силу у м’язах: про що свідчить дослідження

М’язова маса є критично важливою для підтримки загального здоров’я, покращення обміну речовин та забезпечення фізичної сили для нормально функціонування. Хоча, нарощування м’язів вимагає регулярних тренувань, однак існують і інші фактори, що також впливають на результат, зокрема деякі продукти можуть допомогти досягти бажаного вигляду, в той час, як інші ускладнюють цей процес.

Згідно із дослідженням, опублікованому в журналі Clinical Nutrition, існують добавки з маслом криля, які можуть покращити роботу м’язів. Як працює ця біодобавка та про що йдеться у дослідженні, дізнавались в Eat This, Not That.

У місті Глазго, що в Шотландії, вчені досліджували групу дорослих старше 65 років, які займалися фізичними вправами менше ніж годину на тиждень. Протягом 6 тижнів одна група приймала 4 грами крилевої олії на день, а решта — інші олії. В кінці дослідження група, що отримувала олію крилю, продемонструвала покращення сили хвату, сили розгинання колін та товщини бічних м’язів.

Таким чином, це дозволило дійти висновку, що довголанцюгові жирні кислоти омега-3 здатні допомогти захистити м'язи від втрати маси та функцій під час процесу старіння. Однак, вчені також рекомендують провести додаткові дослідження для детальнішого вивчення впливу олії криля на м'язи.

Разом з тим, масло криля, як і риб'ячий жир, містить жирні кислоти омега-3, а також ейкозапентаєнову (EPA) та докозагексаєнову кислоту (DHA), що можуть бути корисними для серця, зменшувати запалення та сприяти покращенню настрою. Крім того, риб’ячий жир і масло криля можуть розріджувати кров, а тому людям, які приймають антикоагулянти, слід проконсультуватися з лікарем перед їх використанням.

РанішеOBOZ.UA розповів, які харчові добавки варто вживати після 50 років.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader