Деруни можна приготувати не лише з картоплі, але й з кабачків. Соковиті сезонні овочі чудово підходять для такої страви. Вироби ідеальні для ситного перекусу.
Ідея приготування кабачкових дерунів для ситного перекусу опублікована на сторінці фудблогерки Іванни Луць (ivankaluts) в Instagram. Смачно подати зі сметаною.
Інгредієнти:
- великий кабачок – 1 шт.
- середня морква – 1 шт.
- невелика цибуля – 1 шт.
- часник – 1 зубчик
- яйця – 1 шт.
- сметана – 2-3 ст.л.
- зелень – за смаком (кріп, петрушка)
- сіль, перець – за смаком
- твердий сир – 70-100 г
- улюблені спеції – за бажанням
- крохмаль – 1 ст.л.
- борошно – 1-2 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Кабачок краще щоб був молодий. Якщо старіший – середину викинути.
2. Очищений від шкірки кабачок дрібно потерти.
3. Натерти моркву і цибулю.
4. Відтиснути кабачкову масу від соку.
5. До кабачкової маси додати яйце, дрібно порізаний кріп, петрушку, часник, сметану.
6. Все перемішати.
7. Додати натертий сир, крохмаль і борошно. Все перемішати.
8. На розігріту сковорідку з олією викласти по 1 ст.л. кабачкової маси.
9. Смажити до золотистості з обох боків.
10. Викласти на паперові рушнички, щоб забрати зайву олію.
11. Можна подавати зі сметаною.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
- Кабачки в клярі