Попкорн з мікрохвильовки: основні причини, чому варто уникати цього продукту
Попкорн з мікрохвильовки: основні причини, чому варто уникати цього продукту

Попкорн з мікрохвильовки: основні причини, чому варто уникати цього продукту

Більшість із нас не має часу готувати попкорн на плиті, тому ми часто обираємо варіант у мікрохвильовій печі для швидкого перекусу під час вечірнього перегляду фільмів. Попкорн багатий на клітковину, має низький вміст жиру та калорій. 

Коли ви готуєте попкорн вдома, ви, ймовірно, використовуєте оливкову олію та трохи солі.  Але коли ви берете пакет, який потрібно готувати у мікрохвильовій печі, ви часто вибираєте закуску з удвічі чи втричі більшою кількістю інгредієнтів, пояснює eatthis.com.

Нездорові жири

Попкорн, приготований у мікрохвильовій печі, часто містить пальмову олію замість транс-жирів. Пальмова олія підвищує рівень "поганого" холестерину (ЛПНЩ), що не є корисним для серця. Деякі пакети мікрохвильового попкорну можуть містити до 4-6 грамів насичених жирів на порцію, що становить 20-30% від вашої добової норми.

Надлишок натрію

Попкорн може містити більше 300 міліграмів натрію на порцію, що становить 20% від рекомендованої добової норми споживання натрію. Надлишок натрію може призвести до гіпертонії та негативно впливати на мозок, нирки та серцево-судинну систему.

Хімікалії

Попкорн з мікрохвильовки часто містить хімічні речовини, які використовуються для збереження інгредієнтів, додавання смаку та запобігання просочуванню жиру через пакет. Деякі з цих хімікатів можуть бути шкідливими для здоров'я. Наприклад, перфторалкільні та поліфторалкільні речовини (PFAS) пов'язані з різними типами раку та іншими негативними станами здоров'я.

Якщо ви замислюєтеся над тим, щоб викинути упаковку мікрохвильового попкорну, це може бути розумним рішенням. Однак це не означає, що вам потрібно повністю відмовитися від цієї закуски. Є багато здорових варіантів попкорну, які дозволяють насолоджуватися цією корисною їжею без шкоди для фігури. Щоб повністю контролювати, що ви їсте, краще приготувати попкорн вдома на плиті, навіть якщо це займе трохи більше часу.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що відбувається з тілом, коли ви їсте шоколад.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала