Прем'єр-міністр Індії у серпні відвідає Україну: ЗМІ дізнались деталі візиту
Прем'єр-міністр Індії у серпні відвідає Україну: ЗМІ дізнались деталі візиту

Прем'єр-міністр Індії у серпні відвідає Україну: ЗМІ дізнались деталі візиту

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді нібито планує у серпні відвідати Україну. Це буде його перший візит до країни після початку повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомило індійське видання Wion у п'ятницю, 26 липня. За даними журналістів, планування візиту все ще перебуває у розробці. За попередніми даними, це станеться третього тижня серпня, швидше за все, 23 серпня.

Індійський прем'єр перед візитом до України, ймовірно, зупиниться у Польщі та проведе переговори з польським керівництвом, зокрема прем'єр-міністром Дональдом Туском.

У березні 2024 року президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Індії Моді та запросив індійського лідера відвідати країну.

Моді зустрівся із Зеленським у червні 2024 року в Італії на полях саміту G7. Під час зустрічі політики обговорили поточну ситуацію в Україні. Моді тоді сказав, що Індія "продовжить робити все можливе для підтримки мирного рішення" і наголосив, що у цьому питанні важлива дипломатія.

Це була друга особиста зустріч двох лідерів після початку повномасштабної війни – перша відбулася минулого року на полях зустрічі G7 у Японії.

Зазначимо, що на початку липня Нарендра Моді відвідав Росію і провів переговори з російським диктатором Володимиром Путіним. Прем'єр Індії тоді виступив із закликом до діалогу про завершення війни в Україні.

"На полі бою немає рішення. Діалог та дипломатія – це шлях уперед", – сказав Моді. Однак він не згадав про те, що саме в день його візиту до Москви окупанти здійснили масований ракетний удар по Україні, зокрема, випустивши ракети по дитячій лікарні "Охматдит".

Зеленський розкритикував зустріч Моді з Путіним, назвавши її "нищівним ударом по мирних зусиллях". "Гнітюче бачити, як лідер найбільшої у світі демократії обіймається з найвідомішим злочинцем у світі в Москві", – сказав він.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader