Пиріг з абрикосами може слугувати у якості сніданку у вихідний день, або з просто чудовим доповненням до кави чи чаю. В будь-якому випадку, цей вид випічки повинен бути дуже смачним та мати гарний вигляд.
Саме таким рецептом приготування пирога з абрикосами поділилась фудблогерка з ніком ann food. В Instagram вона розповіла, що потрібно зробити, щоб страва набула неабиякого аромату.
Інгредієнти
- Яйця – 3 шт
- Вершкове масло – 120 гр
- Сметана – 120 гр
- Абрикоси – 15 шт
- Цукор – 200 гр
- Борошно – 300 гр
- Сіль – дрібка
- Ванільний цукор – за смаком
- Розпушувач – 2 ч.л.
Спосіб приготування
1. Яйця змішуємо із 150 гр цукру та збиваємо до пишності.
2. Додаємо сметану, ванільний цукор та розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішуємо.
3. Додаємо борошно та розпушувач. Знову перемішуємо вінчиком.
4. На застелену пергаментом форму висипаємо 50 гр цукру та викладаємо половинки абрикосів.
5. Виливаємо тісто на абрикоси та відправляємо випікатись протягом 50 хвилин при 170 градусах.
На OBOZ.UA є й інші рецепти пирогів:
- Пиріг з варенням
- Пиріг на молоці
- Тертий пиріг