На якому етапі приготування потрібно солити суп та борщ: корисні поради від господарок
На якому етапі приготування потрібно солити суп та борщ: корисні поради від господарок

На якому етапі приготування потрібно солити суп та борщ: корисні поради від господарок

Дуже часто супи та борщ виходять дуже солоними, і це може повністю зіпсувати смак страви. Дуже важливо – правильно і вчасно додавати сіль та спеції у страву при приготуванні.

Як приготувати смачний суп

Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами від кулінарів, скільки солі додавати в суп та борщ.

Сирний суп із червоною рибою

Коли і як потрібно солити борщ та суп

Кулінари стверджують, що і суп, і борщ солити потрібно наприкінці, коли вже зварилися основні продукти, але потрібно обов'язково стежити, щоб овочі не переварилися. Тільки в цьому випадку сіль убереться рівномірно, і смак страви буде насиченим і пікантним!

Скільки солі потрібно додати в суп та борщ

Суп з лососем на обід

Кулінари радять додавати 1-1,5 ч. л. солі на кожен літр готового супу (тобто рахувати не чисту воду, а разом з інгредієнтами).

Нежирний суп із фрикадельками

Точні пропорції:

  • на 1 літр супу – 1-1,5 ч. л. солі.
  • на 2 літри супу – 1-2 ч. л. солі.
  • на 5 л супу – максимум 5 ч. л.
Скільки солі потрібно додати до супу

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Місо суп з креветками
  • Цибульний суп з бульйонним кубиком
  • Місо-суп із зеленою цибулею
Джерело матеріала
loader
loader