В українських сім'ях люблять готувати розсольник, майже так само сильно, як і борщ. Його рецепт передбачає обов'язкове додавання огірків та розсолу, а порізані порції можна приготувати заздалегідь.
Зараз саме час зробити заготівлю для розсольника, оскільки ціни на огірки суттєво знизилися, а в багатьох вистачає свого врожаю. Готується вона дуже просто. Взимку вам залишиться тільки відкрити баночку і додати до супу, можна навіть у вінегрет.
Інгредієнти:
- огірки – близько 1 кг
- цибуля - 4 шт
- рослинна олія - 50 мл
- цукор - 60 гр
- сіль - 30 г
- оцет - 40 мл
- часник - 3 зубчики
- води
Процес приготування:
Очищаємо, нарізаємо огірки кубиками по 5 міліметрів, має вийти приблизно 800 грамів готової огіркової нарізки. 4 середні цибулини очищаємо і нарізаємо на четвертини, зубчики часнику подрібнюємо.
Змішуємо огірки, цибулю та часник. Додаємо цукор, сіль, оцет та олію. Суміш перемішуємо ложкою та ставимо в холодильник на ніч. На ранок огірки дадуть сік і повністю поринуть у розсіл. Далі виливаємо суміш у каструлю для варіння і кип'ятимо вміст рівно 5 хвилин.
У цей час простерилізуйте банки. Гарячу заготовку розлийте у підготовлену тару. Найкраще використовувати баночки невеликого об'єму, бажано навіть менше 500 грам. Заготівля для розсольника закривається стерильними кришками та закручується. Після чого накриваємо її теплою ковдрою на добу, а потім прибираємо на зберігання в прохолодне місце.
Раніше ми повідомляли, що дуже схожі на бочкові: рецепт малосольних помідорів у пакеті за годину.