Сезонні фрукти та ягоди – це саме те, що потрібно, щоб наповнити організм корисними мікроелементами та вітамінами, а також задовільнити власні гастрономічні потреби. А ще, з них виходить неймовірно смачна випічка, аромат якої здатен проникнути в кожен куточок оселі.
Фудблогерка з ніком lesya kovalchuk bakery в Instagram показала, яку саме випічку вона робить із абрикосами, сезон яких зараз у самому розпалі. Вона розповіла, як приготувати смачну та незвичну галету з абрикосами та мигдалевим кремом.
Інгредієнти для тіста на 2 шт
- Борошно – 150 гр
- Вершкове масло 82% холодне – 100 гр
- Сметана від 20% холодна – 70 гр
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – дрібка
- Жовток – 1 шт+1 ст.л. молока
Інгредієнти для мигдалевого крему
- Вершкове масло – 60 гр
- Цукор – 60 гр
- Мигдалеве борошно – 60 гр
- Яйце – 1 шт
Інгредієнти для карамелізованих абрикосів
- Абрикоси маленькі – 12-16 шт
- Вершкове масло – 15 гр
- Цукор – 2 ст.л.
Додаткові інгредієнти
- Мигдалеві пластівці – 40 гр
Спосіб приготування крему
1.Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром до пишності.
2. Додаємо мигдальне борошно, збиваємо.
3. Додаємо яйце, збиваємо. Відправляємо у холодильник на 30 хвилин.
Спосіб приготування тіста
1. Борошно, сіль та цукор змішуємо вінчиком.
2. Охолоджене вершкове масло натираємо на крупній тертці і додаємо до сухих інгредієнтів.
3. Перетираємо руками до отримання однорідної крихти. Працюємо швидко, щоб масло не встигло розтанути.
4. До крихти додаємо охолоджену сметану і перемішуємо все руками до однорідності.
5. Загортаємо тісто в харчову плівку або пакет і відправляємо щонайменше на 30 хвилин до холодильника.
Спосіб приготування абрикосів
1. Масло розтоплюємо на сковорідці.
2. Абрикоси розрізаємо навпіл і дістаємо кісточки.
3. Кожну половинку занурюємо в цукор розрізом донизу і відправляємо на сковорідку на 5-7 хвилин до карамелізації цукру.
4. Перекладаємо зі сковорідки на тарілку та даємо трохи охолонути.
Формування галети
1.Охолоджене тісто дістаємо з холодильника, ділимо на 2 частини і по черзі розкочуємо у формі кола на листі припиленого борошном пергаменту.
2. Відступаючи від краю 2 см, змащуємо тісто половиною мигдалевого крему.
3. Зверху викладаємо половину карамелізованих абрикос на відстані одна від одної, присипаємо мигдалевими пластівцями.
4. Обережно підгортаємо край тіста і змащуємо його жовтком з молоком.
5. Відправляємо галету в розігріту до 180С духовку на 25 хвилин.
На OBOZ.UA є й інші рецепти випічки:
- Чіабата
- Пісний пиріг з вишнею
- Львівський пляцек