Секретний рецепт тієї самої легендарної одеської ікри "з синеньких" - просто бомба
Секретний рецепт тієї самої легендарної одеської ікри "з синеньких" - просто бомба

Секретний рецепт тієї самої легендарної одеської ікри "з синеньких" - просто бомба

Найголовніше в цьому рецепті ікри з баклажанів - правильно підготувати овочі.
Час приготування Час приготування: 40 хв
Час на підготовку Час на підготовку: 40 хв
Порції Порції 4 порції
Кухня Кухня Інтернаціональна

Пропонуємо вам рецепт дуже смачної ікри з баклажанів або, як кажуть в Одесі, "із синеньких". Неймовірно легка літня страва стане чудовим доповненням обіду або ж вечері.

Ікра з баклажанів - рецепт

Інгредієнти:

Баклажани помийте, проколіть виделкою і запікайте в духовці до готовності за температури 200 градусів (решту овочів потрібно запікати за такої самої температури). Запікати можна на деку або ж у чавунній сковороді.

Готові баклажани викладіть на дошку на 15-20 хвилин.

Помідори підпечіть на грилі або ж у духовці, видаліть шкірку.

Цибулю загорніть у фольгу і запікайте в духовці 10 хвилин.

Усі овочі охолодіть і дрібно наріжте ножем.

Додайте подрібнений часник і продовжуйте рубати до майже однорідної консистенції.

Готові овочі заправте посіченою зеленню, олією та додайте сіль.

Залиште ікру настоятися кілька годин і можна куштувати. Смачного!!!

Дивіться відео, як готувати ікру з баклажанів:

Хто такий Сава Лібкін?

Сава Лібкін - власник ресторанної корпорації, до якої входять знамениті одеські заклади Дача, Компот і Тавернетта, відкрив близько сорока ресторанів в Україні та Чехії. Називає себе адептом одеської кухні. Сава веде власний YouTube-канал, де говорить про Одесу, цікаві рецепти, смачну їжу, розповідає історії про гастрономічні подорожі.

Вас може зацікавити:

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader