/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F0743ce96f73269d426a510943ac19c2b.jpg)
Секретний рецепт тієї самої легендарної одеської ікри "з синеньких" - просто бомба
Пропонуємо вам рецепт дуже смачної ікри з баклажанів або, як кажуть в Одесі, "із синеньких". Неймовірно легка літня страва стане чудовим доповненням обіду або ж вечері.
Ікра з баклажанів - рецепт
Інгредієнти:
Баклажани помийте, проколіть виделкою і запікайте в духовці до готовності за температури 200 градусів (решту овочів потрібно запікати за такої самої температури). Запікати можна на деку або ж у чавунній сковороді.
Готові баклажани викладіть на дошку на 15-20 хвилин.
Помідори підпечіть на грилі або ж у духовці, видаліть шкірку.
Цибулю загорніть у фольгу і запікайте в духовці 10 хвилин.
Усі овочі охолодіть і дрібно наріжте ножем.
Додайте подрібнений часник і продовжуйте рубати до майже однорідної консистенції.
Готові овочі заправте посіченою зеленню, олією та додайте сіль.
Залиште ікру настоятися кілька годин і можна куштувати. Смачного!!!
Дивіться відео, як готувати ікру з баклажанів:
Хто такий Сава Лібкін?
Сава Лібкін - власник ресторанної корпорації, до якої входять знамениті одеські заклади Дача, Компот і Тавернетта, відкрив близько сорока ресторанів в Україні та Чехії. Називає себе адептом одеської кухні. Сава веде власний YouTube-канал, де говорить про Одесу, цікаві рецепти, смачну їжу, розповідає історії про гастрономічні подорожі.
Вас може зацікавити:
