Дієтологи радять: найкраща листова зелень для контролю жирових відкладень
Дієтологи радять: найкраща листова зелень для контролю жирових відкладень

Дієтологи радять: найкраща листова зелень для контролю жирових відкладень

Наш організм потребує різних типів жиру, включаючи анатомічний, підшкірний і вісцеральний. Однак надмірна кількість жиру може бути шкідливою.

Ведення здорового способу життя, який включає підтримку ваги, регулярні фізичні вправи, боротьбу зі стресом, повноцінний сон і здорові харчові звички, серед яких вживання темної листової зелені. Усе це допоможе покращити склад тіла, наголошує eatthis.com.

Темна листова зелень має низьку калорійність – всього від 10 до 15 калорій на чашку, що допомагає контролювати вагу. Ця зелень, від капусти до руколи, також багата на клітковину – близько 3 грамів на 3 чашки свіжої зелені. Проте варто пам’ятати, як готувати цю зелень: приготування в жирі з бекону або з великою кількістю соусу чи сиру не сприяє контролю ваги.

Деякі дослідження свідчать, що певні овочі можуть мати додаткові переваги для зменшення жирових відкладень. Наприклад, перехресне дослідження 2014 року, опубліковане в журналі Академії харчування та дієтології, показало, що люди, які їли поживні овочі, мали менше вісцерального жиру та покращену чутливість до інсуліну.

Водночас, більше доказів вказує на те, що вживання темної листової зелені є ознакою загалом здорового харчування. Вживання темної листової зелені в її натуральній формі, без надмірної обробки, приносить найбільшу користь для здоров’я.

Серед багатьох видів темної листової зелені, яка допомагає контролювати жирові відкладення, варто звернути увагу на бок-чой.

Бок-чой: незамінний компонент вашого раціону

Бок-чой – це зелений овоч, який ви могли раніше не включати у свій список покупок, але він легкодоступний і корисний. Ось кілька ідей, як включити його до свого раціону:

  • Смажена курка по-азіатськи з бок-чой. Приготуйте соковиту курку або тофу з бок-чой та іншими овочами для насиченої страви.
  • Смажений бок-чой. Поєднайте дикий або коричневий рис, заморожені чи свіжі овочі, ваш улюблений білок та достатню кількість соусу і готуйте до готовності.
  • Тріска з мисо-глазур'ю та бок-чой. Додайте гриби, часник та бок-чой до тріски чи рослинного білка, наприклад, сейтану, якщо ви не їсте рибу.
  • Смажені овочі з бок-чой. Приправте коренеплоди, цибулю та бок-чой часником і травами, такими як розмарин і шавлія, для смачного гарніру.

Раніше OBOZ.UA розповідав, чим корисний гарбуз.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader