Десерт з полуницею без випікання – це надзвичайно ніжна на освіжаюча солодка страва, яку влітку захочеться їсти щодня.
Фудблогерка з ніком zhuravlina_cooking в Instagram розповіла, як приготувати десерт з полуницею так, щоб він не тільки освіжав, але й приносив справжнє задоволення.
Інгредієнти
- Полуниця – 400-500 гр
- Молоко – 200 мл
- Кисломолочний сир – 400 гр
- Цукро – 120 гр
- Желатин – 15 гр+90 мл води
- Ванільний цукор
Спосіб приготування
1. Полуницю або можна обрати інші ягоди та фрукти, нарізати кубиками. Желатин залити водою, відставити набухати.
2. В миску перекласти кисломолочний сир, молоко, цукор, ванілін або ванільний цукор і перебити все блендером до однорідності.
3. Желатин розтопити на паровій бані або в мікрохвильовій печі імпульсами 30 секунд. Влити до сиркової маси та знову перебити блендером.
4. Додати полуницю та перемішати все ложкою.
5. Форму обгорнути харчовою плівкою, викласти сиркову масу, вирівняти зверху ложкою та зверху прикрити харчовою плівкою в контакт. Перекласти в холодильник до готовності.
На OBOZ.UA є й інші страви з полуниці:
- Конфітюр
- Варення
- Наливка