Найкращий рецепт культового львівського сирника: як приготувати десерт для всієї родини
Найкращий рецепт культового львівського сирника: як приготувати десерт для всієї родини

Найкращий рецепт культового львівського сирника: як приготувати десерт для всієї родини

Львівський сирник – один з традиційних українських десертів. Страва вишукана на вигляді і дуже ніжна та солодка на смак. Сирна маса чудово поєднується з глазур'ю. Можна нарізати як торт.

Ідея приготування солодкого львівського сирника з глазур'ю опублікована на сторінці фудблогерки Наталії з ніком smak nata в Instagram. Вимішувати руками тісто вам не доведеться.

Найкращий рецепт культового львівського сирника: як приготувати десерт для всієї родини

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир 9% – 600 г
  • яйця – 2 шт.
  • сіль – щіпка
  • сметана 20% – 50 г
  • масло вершкове 82 % – 50 г
  • крохмаль кукурудзяний – 30 г
  • цедра 1/2 лимона
  • цукор – 50 г
  • слива в’ялена – 30-50 г
  • шоколад молочний – 80 г

Інгредієнти для глазурі:

  • шоколад молочний – 180 г
  • масло топлене – 15-20 г

Спосіб приготування:

Найкращий рецепт культового львівського сирника: як приготувати десерт для всієї родини

1. Сир, яйця, сіль, сметану, розтоплене вершкове масло, крохмаль збити блендером.

2. Масу 843 г поділити навпіл, якщо ваша форма з прямими стінками. Якщо форма вгорі ширша, внизу вужча, відкласти 400 г маси і додати до неї цедру, цукор і нарізану в’ялену сливу.

3. Все добре перемішати.

4. Решту маси 443 г з’єднати з розтопленим шоколадом.

Найкращий рецепт культового львівського сирника: як приготувати десерт для всієї родини

5. Викласти у форму цитрусову масу, розрівняти.

6. Зверху шоколадну масу, розрівняти та відправити у розігріту духовку до 170 градусів на 40 хвилин.

7. Спочатку у сирника боки піднімаються догори, потім серединка.

Найкращий рецепт культового львівського сирника: як приготувати десерт для всієї родини

8. Як тільки сирник увесь піднявся, увімкнути духовку і через 5 хвилин вийняти.

9. В процесі вистигання сирник опускається до рівня, який був до випічки.

10. Коли повністю охолоне, накрити харчовою плівкою та прибрати у холодильник на 5 годин або на ніч.

Найкращий рецепт культового львівського сирника: як приготувати десерт для всієї родини

11. Для глазурі шоколад розтопити на водяній бані до однорідної консистенції.

12. Додати топлене масло, перемішати.

13. Дістати сирник із холодильника, перевернути на решітку та полити глазур’ю.

14. Коли глазур схопиться, перенести сирник на блюдо, прибрати на 30 хв у холодильник.

15. Нарізати порційно.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Ніжний львівський сирник з родзинками
  • Сирники зі сметаною
  • Ніжні сирники без борошна
Джерело матеріала
loader
loader