З кабачків можна приготувати дуже смачну ікру, а також салати, пасту та консервацію на зиму. Ще їх можна смачно тушкувати з овочами, томатною пастою, часником та цибулею.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного салату з кабачків з морквою, спеціями, оцтом та олією.
Інгредієнти :
- Кабачки – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – 1-1,5 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Коріандр – 1 ч.л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Чорний або червоний перець
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Олія – 50 г
- Цибуля зелена
- Кунжут
Спосіб приготування:
1. Кабачки наріжте дрібно разом із морквою.
2. Додайте натертий часник, сіль, цукор і всі спеції, полийте оцтом.
3. В самому кінці залийте спеції дуже гарячою олією (це не важливо, але вони краще відкривають свій смак і аромат). Перемішайте і додайте кунжут та зелену цибулю. Даємо постояти хоча б півгодини в холодильнику або їмо відразу.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мусака з кабачків
- Салат з кабачків по-корейськи
- Рататуй у мультиварці